Sobotna vročica v Kurzschlussu bo 23. novembra pripadla ameriškemu didžeju kolumbijskih korenin Ericku Morillu, ki je že skoraj dve desetletji gonilna sila v svetu glasbe. Nastop pred enim najbolj eminentnih imen elektronike je velika čast. Tega se zaveda tudi vzhajajoča zvezda iz Slovenije Ian Sound, ki bo zanj ogrel oder dvorane Kocka na Gospodarskem razstavišču. V intervjuju nam je povedal vse o svojih začetkih in zaupal, da za prihajajoče leto pripravlja nekaj posebnega.

“Vrteti pred Erickom Morillom, ki je legenda house glasbe, je ... težko opišem z besedami. Moj največji cilj je bil, da sem del Kurzschluss dogodkov v Sloveniji. To je zdaj že moj četrti Kurzschluss in že samo to je zame neverjetno. Ampak deliti oder z Erickom Morillom je res velika stvar. To je na nek način pokazatelj, da sem delal prav, da sem ostal zvest samemu sebi in svoji zgodbi. Vsekakor se tega izredno veselim,” nam je dober teden dni pred dogodkom zaupal Ian Sound, ki je s svojim talentom in edinstveno mešanico old school housea in Tech housea, od svojih začetkov pri rosnih 15 letih, hitro postal vzhajajoča zvezda mariborske glasbene scene. Glasba ga spremlja že od otroštva, le da so se skozi leta spreminjale njegove afinitete do različnih žanrov. “Moja glasbena pot se je začela v osnovni šoli, ko sem še poslušal old school hiphop, kot so Gang Starr in Biggie. Poslušal sem tudi AC/DC in Led Zeppelin. Nato pa sem se, s prehodom iz osnovne v srednjo šolo, ko sem začel pogosteje obiskovati nočne klube in festivale, povezal z elektronsko glasbo. Name so vplivali razni live- set posnetki didžejev, kot sta Marco Carola in Jamie Jones ter tudi sama zgodba DJ Umeka. Vse to so koščki, ki so vsak za sebe vplivali name in mojo glasbeno pot, kjer sem sedaj.” Leta 2012 je bil izbran za rezidenta v legendarnem mariborskem Štuku in večkrat nastopil ob svojih idolih Mikeu Valetu, Umeku in tudi mednarodni zvezdi Martinu Garrixu. Njegova navdušujoča prezenca za mešalko ga je iz slovenskih odrov hitro ponesla na največje festivalske dogodke po Evropi, na katerih je svoje sete ‘odigral’ pred velikimi imeni svetovne elektronske scene Jorisom Voornom, Klingandeom, Plastick Funkom, Paolom Barbatom, Don Diablom, Sigalom in drugimi. Po šestih letih miksanja se je podal v producentske vode in pod okriljem italijanske založbe Lapsus Music izdal svoj prvenec ‘Wiggity Wack’. Leto 2019 je bilo zanj izredno uspešno, sodelovanji z založbama Shanghaied in Nervous Records pa mu obetata prepoznavnost v svetovnem merilu. “Naslednje leto bo kar zanimivo in pestro, saj pripravljamo projekt, na katerega sem zelo dolgo čakal. Povezal sem se s pravimi ljudmi, s katerimi sem vedno želel sodelovati. Pripravljamo plan, nekaj čisto svežega in novega. Na žalost vam več ne morem povedati, se pa zelo veselim, da boste videli!”

Kurzschluss odkriva nove talente
Ozračje in tempo v dvorani bodo na glavnem odru poleg zvezde večera Ericka Morilla in Iana Sounda narekovali še Tim Urbanya, ki je pečat s svojimi globokimi bas linijami pustil v Ambasadi Gavioli, Byblosu, Cirkusu, na festivalu Exit in številnih drugih, hedonistično noto pa bodo v večer vpeljali Sharkastique Tunes, projekt dižejev Sharka, Jake in Sylvaina. Ker je Kurzschluss tudi prostor za razkrivanje najbolj svežih talentov, bodo moči na drugem odru okrepili Biggy Bear, LoudBeatz, R. Bade in Tommc.

Celoten intervju z Ianom Soundom si lahko ogledate spodaj.


Nazaj