Hrvaški pevec in avtor Ivan Zak je ustavljen čas dobro izkoristil in se poleg počitka posvetil tudi novim glasbenim projektom. Kot pravi sam je bilo obdobje produktivno, prvi realiziran projekt pa je videospot  za novo pesem modernega zvoka. Ivan je tokrat moči združil s tujima zvezdnikoma iz Južne Afrike in postregel s pravo glasbeno poslastico. Pesem z naslovom "Ja ti se kunem" je nastala v Ivanovi glasbeni delavnici, prav tako pa je za spot poskrbela njegova produkcijska hiša. 

“Sodelovanje je nastalo čisto slučajno, glasbeni dvojec sem spoznal preko prijateljev in takoj sem začutil to neko »glasbeno kemijo«. L'titude in Fya Philly sicer delujeta v drugačnem glasbenem stilu, je pa naše doživljanje glasbe precej podobno in do sodelovanja je prišlo čisto spontanoč. Enostavno moralo se je zgoditi.”, je o pesmi povedal ljubljenec ženske publike in dodal, da je prepričan, da bo pesem našla svojo pot do poletnih zabav, pa čeprav bodo letos v drugačni obliki. Zak glasbo zase in druge ustvarja v lastnem studiju, pred kratkim pa je v poslovni model dodal še video produkcijski oddelek. 

“Mislim, da si vsak glasbenik želi svoj studio. To ti da svobodo in lahko ustvarjaš kadar želiš. Jaz sem šel korak dlje, pa ne rabim niti obut čevljev, saj se studio drži moje hiše (smeh). Podobna zgodba je s snemanjem spotov. Najlažje je, če je ekipa vpeljana in ko imaš proste roke. Takrat kreativnost nima meje. Do sedaj smo posneli šest spotov zame in za glasbenike s katerimi sodelujem. Največji izziv pa je bila prav moja najnovejša pesem. Situacija z virusom nam je onemogočila potovanja in tako smo vsak svoj del posneli v svoji državi. Končen izdelek je pravzaprav kolaž video posnetkov … ”, je pojasnil kantavtor.

Poletje bo za Ivana delovno, pripravlja nove pesmi zase in ostale glasbenike, si pa želi čimprej spet stati na odru: “Močno pogrešam koncerte in predvsem stik s publiko ter si želim, da bodo okoliščine kmalu varne za organizacijo pravih zabav.”

Foto: Matea Smolčić Senčar


Nazaj