Ljubljana, 3. julij 2018 - Po lanskoletni izdaji singla Too Good To Be True, je Jan Vehar ponovno presenetil z novo skladbo Tvoj je čas, ki jo je premierno izvedel na mednarodnem festivalu novih skladb FeNS 2018, v Taverni, v Kopru. Ob izdaji je skladba poletela direktno na prvo mesto lestvice iTunes Slovenia Charts.

Jana Veharja smo podrobneje spoznali lansko leto, ko je širši javnosti predstavil svoj prvi singl Too Good To Be True. Skladba je nastala v sodelovanju s priznanimi malteškimi producenti, ki so v istem letu pripravili tudi malteško skladbo, ki je mali otoček predstavljala na lanskoletnem tekmovanju za Pesem Evrovizije. V letošnjem letu pa se je Jan zaprl v studio, skupaj s producentom Borutom Šemerlom, s katerim je posnel svojo drugo, najnovejšo skladbo Tvoj je čas, za katero je besedilo napisala izjemna Renata Tratar, Kaja Židanek je pa za skladbo aranžma sooblikovala z Borutom Šemerlom.

»Skladbo smo posneli na začetku leta, ter čakali na pravi trenutek. Kmalu zatem smo opazili razpis za festival FeNS, ter skladbo brez večjih pričakovanj prijavili. Še vedno se spomnim trenutka, ko sem izvedel, da sem na festival sprejet. Predvsem pa zato, ker je bila to odlična priložnost, za predstavitev te, nove skladbe,« še navdušeno pove štiriindvajsetletni Jan, ki se na festival ni odpravil sam.

»V Koper sem se odpravil praktično s celotno ekipo, ki je stala tako za tehničnim delom skladbe, kot tudi za scenskim delom. Poleg podpore moje mami in sestre za odrom, sta me na odru spremljali moji spremljevalni vokalistki Zea Kržišnik Škorjanc, ki je z mano sodelovala že pri nastajanju videospota za moj prvi singl, kot tudi Kaja Židanek, ki je, mimogrede, na tem festivalu zmagala pred dvema letoma. Z mano je bila tudi Brina Kren, s katero skupaj snemava vloge v projektu Skurjeno življenje, kot tudi Urban Husu, ki je vsako tonsko vajo, kot tudi nastop posnel, da sem lahko opravil določene spremembe pred samim finalnim večerom,« pove Jan Vehar, ki obenem še doda, da je na odru Festivala FeNS nosil kreacijo priznane slovenske modne oblikovalke Jasmine Gregurič, ki te dni gostuje na mednarodnem filmskem festivalu Eurasia v prestolnici Kazahstana.

Da pa je Janova glasbena popotnica še slajša, je njegova skladba dosegla sam vrhunec in sicer – uvrstitev na prvo mesto slovenske iTunes lestvice: »Takšnega uspeha s skladbo Tvoj je čas nisem pričakoval niti v sanjah, saj svojo glasbo delam s srcem. Več kot očitno je, da mi ljudje verjamejo, ker sem v svojem izražanju iskren. Sporočilo moje skladbe je, da ni narobe, če kdaj padeš, bolj pomembno je, da znamo vedno vstati, biti ponosni na svoje napake, ker nas le – te delajo boljše osebe, prav tako pa to svojo skladbo posvečam vsem, ki so bili kadarkoli žrtve kakršnegakoli ustrahovanja ali zaničevanja. Moja največja zmaga bo dosežena takrat, ko bo nekdo ob poslušanju moje skladbe dobil motivacijo, začel verjeti vase in se požvižgal na vse, ki so mu kadarkoli metali polena pod noge, na poti do uresničitve svojih sanj,« z nasmehom na obrazu zaključi Jan.

FOTO: Ervin Juhász


Nazaj