Mirno in tiho, brez medijskih objav Jelena Rozga že mesece pridno dela na novem albumu. Nekaj kar bi lahko bil samo nov CD, Jelena opisuje z izpolnjenjem največje želje. Projekt o katerem je dolgo samo sanjala bo kmalu lahko predstavila javnosti. Ljubitelji njenih starih pesmi bodo še kako prišli na svoj račun saj je izjemna vokalistka kar 19 svojih pesmi pripravila v akustični verziji. Glede na odzive po izzidu prve pesmi, pa lahko z zagotovostjo trdimo, da bo Jelena vokalno navdušila tudi tiste, ki do sedaj niso bili njeni oboževalci.

Ko je izbirala pesmi, se je Rozga zanašala samo na svoje srce, zato je tudi naslov albuma "Minut srca mog", ki je simbolično povezan z istoimenskim megahitom iz leta 1996. Ta album je Jelena posnela za svojo dušo in kot darilo svoji zvesti publiki v upanju, da bodo iskrene emocije prepoznali čisto vsi, ki vidijo s srcem. Tudi pri izbiri soustvarjalcev albuma se je hrvaška diva odločila poslušati občutke. Prvič je tokrat producentsko vlogo zaupala Srđanu Sekuloviću, ki je odgovoren za aranžmaje.

Prva pesem iz albuma je priredba hita „Zar je ljubav spala na to", ki ga je Jelena v originalu odpela pred več kot 20 leti s Tifom, bivšim pevcem skupine Bijelo Dugme. No usoda pa jo je tokrat spojila z Matijo Cvekom, ki izjemen vokalist in eden najpopularnejših mladih pevcev na Hrvaškem.

Poleg izzida novega albuma je pred Jeleno še en izziv oz. uresničitev še enega dela sanj. Velika dvoranska turneja, ki bo nosila ime albuma se začne letos 17.12. v Areni Zagreb in od tam putuje v Split. Jelena je bila pred 11 leti prva ženska izvajalka, ki je uspela napolniti največjo dalmatinsko dvorano in na isti datum, točno 12 let kasneje 11. februarja, 2023 bo ne sumimo v to, svoj uspeh ponovila.

Foto: Petar Vilovic Krajacic