Trenutno najbolj vroča dalmatinska klapa, klapa Rišpet ima za seboj rekordno uspešno leto. Uspehi pa se nadaljujejo tudi v 2019, klapa je namreč razprodala ne enega ampak kar dva zaporedna samostojna koncerta v dvorani Lisinski. Dodatno pohvalo pa so dobili na podelitvi glasbenih nagrad, kjer so domov odnesli zlato Cesarico za klapski hit leta.

»Ni večje sreče in veselja kot nastopati pred publiko, ki zna tvoje pesmi in te počasti z bučnim aplavzom. To je kot droga in samo glasbeniki ter morda športniki vedo o čem govorim. Mi smo začeli oglaševati prvi koncert in to je bil naš plan – en koncert. Kmalu je bil razprodan in dodali smo drugega. Tudi ta je bil več kot dober mesec pred koncertom že razprodan. Občutka, ko sem dobil novico ne morem opisati z besedami, « je navdušenje ob velikem uspehu opisal Pero Kozomara, član klape in avtor besedil.

Klapske pesmi ponavadi nosijo ljubezensko tematiko. Kako pa se bodo člani klape potrudili za dan zaljubljenih? Na to nam je v imenu klape odgovoril Pero, njihov vodja: »Seveda bomo pokazali romantike v sebi in se potrudili maksimalno. Res nebi bilo lepo, da opevamo vse možne ljubezni, potem pa doma ne poskrbimo za svoje dame. Nekateri bodo presenetili z večerjo ob svečah, drugi z mini izletom, tretji s sladkarijami in rožami. Smo pa zagovorniki tega, da bi valentinovo moralo biti vsak dan oz. ljubezen bi morali praznovati vsak dan. Praznujte pa tudi vsakič, ko imate samo 5 minut časa en za drugega.«

FOTOGRAFIJE: lasten arhiv


Nazaj