KiNG FOO predstavljajo "X blues". Naslov izhaja iz vzdevka, ki so ga fantje v KiNG FOO nadeli svoji pevki in iz žanrske opredelitve same pesmi. AleXandra, oziroma ‘X' je velika oboževalka tovrstne glasbe in je to skladbo tudi napisala, aranžiral in produciral pa jo je Rok Golob. Skladba govori o osvobajanju iz primeža negativnih izkušenj preteklosti in dopuščanju pozitivnim mislim, da zasedejo njihovo mesto v naših glavah.

"V izvajanju take glasbe neizmerno uživam, saj se lahko v njej izrazim svobodno in grem vokalno do konca" je dejala AleXandra, ki nenehno preizkuša in premika limite svojih vokalnih sposobnosti. Širša publika se je lahko v to prepričala na letošnji Simfonični Extazi 2, na kateri je zablestela tako v KiNG FOO izvedbi, kot v nepozabnem duetu z Gibonnijem.

Koncertno občinstvo FOOje že dobro pozna v bluzovski izvedbi, prvič pa se na tak način predstavljajo radijskemu občinstvu in všeč jim je, da lahko vedno presenetijo in postrežejo z nečim novim. Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo tako zagnana in delovna ekipa prerasla meje Slovenije in ambiciozni slogan "KiNG FOO do Tokia" se uresničuje s svetlobno hitrostjo. Fanjte in dekle so začeli prejemati povabila iz Portugalske, Hrvaške, v 2019 se odpravljajo celo na Kitajsko, v Srbiji pa se že tako ali tako "domači".


Nazaj