'Imam razlog', novi singel zagrebške pevke Luce, je pozitivna, iskrena pesem, ki govori o novih začetkih, notranjih pretresih in ponovnem odkrivanju iskrice, ki nas žene naprej. Po že izdanih pesmih 'U sjećanju' in 'Svaki put' s skladbo 'Imam razlog' napoveduje tudi svoj drugi studijski album, ki bo izšel v letu 2022.

"'Imam razlog' je ena tistih pesmi, ki ni moja, vendar jo doživljam, kot da je. Ko jo je producent Alan Dović, ki je tudi avtor pesmi, pustil v mojem studiu, mi je že ob prvem poslušanju predstavila nekaj, kar me je pritegnilo, tako da sem jo takoj želela posneti. Všeč mi je sporočilo pesmi, ker je zelo opogumljajoče, še posebej v teh izjemno čudnih in sivih časih, ko je vse nezanesljivo in negotovo, upanje in optimizem pa sta nam vsem še kako potrebna" - pravi Luce o novem singlu.

Njena prepričljiva vokalna izvedba in gospel elementi pozivajo k odkrivanju začetka na mestu konca, kar v času globalne krize nastopa kot vsem potrebna motivacija. Skladbo je ekraniziral vedno bolj prepoznaven mladi režiser Doringo in čustva pesmi pretočil v videospot.

''Ko sem dobil posnetek Lucine nove pesmi, sem takoj pomislil: ''končno imam razlog, da posnamem videospot za Luce…'' Ideja je prišla sama od sebe, video pa sem si zamislil kot kolaž lokacij, predstavljenih v zasanjanem in nadrealističnem Zagrebu, z namenom, da bi se izognil dokumentarizmu. Nekoliko odpeta montaža in Lucina energija sta video odvedla v pravo smer'' - pravi Doringo.

Glasbo, besedilo, priredbo in produkcijo pesmi je prispeval Alan Dović, ki se je s svojimi skladbami že uveljavil med mladimi prihajajočimi glasbeniki. O singlu 'Imam razlog' pravi, da je to osebna, vase zaprta pesem z velikim sporočilom za vse tiste, ki se počutijo kot da v sebi nosijo nekaj več in želijo, da se sliši njihov glas in glas generacije.

Stream & Buy 'Imam razlog'

Foto: Doringo


Nazaj