Otvoritveni večer zimske glasbene bombe MENT Ljubljana bo gostil glasbeni projekt Kamaal Williams pianističnega virtuoza in didžeja Henryja Wuja, enega najvidnejših obrazov aktualne renesanse britanskega jazza, ki vplive črpa iz urbanih žanrov in londonskih klubskih ritmov.

Spoznali smo ga kot polovico dvojca Yussef Kamaal, s katerim je leta 2016 povil en najpomembnejših britanskih jazz albumov desetletja “Black Focus”. Leta 2018 je ljubitelje jazza in klubskih muzik pod imenom Kamaal Williams očaral s solo prvencem “The Return”, na katerem smo uživali v finesah njegovega 'wu funka', kakor opisuje svoj avtorski zvok. Vmes je nastopil na festivalu Dekmantel, ki bo z dvojcem Dekmantel Soundsystem tudi gost letošnjega MENTa, in prispeval h kultni kompilaciji DJ Kicks. Obvezno poslušanje za vse ljubitelje novega in starega jazza, hip hopa in britanske klubske elektronike!

Na otvoritvi bodo nastopili tudi ukrajinska sedmerica gledaliških igralk oboroženih s petnajstimi instrumenti Dakh Daughters, psihedelično nagruvana baklava iz Istanbula Lalalar in razigrani domači trubaški jazz trio Pantaloons. Dnevne vstopnice bodo na voljo od 15. januarja, ko bodo znani vsi nastopajoči MENTa 2020.


Nazaj