Dimek (MI2) in Klinči (Rock Partyzani) sta združila moči v duetu The Dik brothers in nastala je nova romantična, ljubezenska poskočna skladba z naslovom 'Meta'. Meta, s priimkom Fizika je brhko slovensko dekle, ki jo s pesmijo osvajata dva izkušena, starejša godca Dimek in Klinči. Meta se ne zmeni za njune ljubezenske izlive in svoje srce raje podari bogatemu »kretenu«, ki ima svoj vinograd in skupaj z njim pije špricerje.

Za skladbo Meta so Dimek, Klinči in Meta (Karmen Klinc), pod režisersko taktirko Mirka Simiča posneli tudi videospot, v katerem so pod vodstvom svetovnih plesnih  koreografov pokazali vse svoje plesne sposobnosti. Plesnih korakov so se učili ob gledanju oddaj Zvezde plešejo, nekaj gibov pa so pobrali od Michaela Jacksona in Franca Koširja.  The Dik Brothers sta prepričana, da bo Metin ples, vsaj toliko popularen kot Lambada in Račke.

V videospotu, ki bo zelo kmalu ugledal luč sveta sodeluje tudi lutkarska ekipa gledališča Enigma ustvarjanja, pod vodstvom g. Jožefa Pernarčiča, ki je za potrebe spota izdelal tudi lutki Dimeka in Klinčija. Naj vas v lepih jesenskih dneh, poleg vina greje tudi skladba Meta.


Nazaj