Kolektiv Manouche naznanja toplo jesen v hip hop swingovskem slogu z novo skladbo ‘Gunca se lunca’. Skladba z omenjenim naslovom je że deveta po vrsti in napoveduje izid tretjega albuma še ob izteku letošnjega leta. Manouche, ki jih poznamo po uspešnicah Kje si lubi, Bi šla naprej, Granata…, ste letos lahko pogosto srečali na slovenskih koncertnih prizoriščih, pred kratkim pa so se fantje in dekle vrnili iz Madrida, kjer so nastopili kot glavna skupina na zaključku festivala 'Las Noches De San Jazz' ter se v tujini zopet predstavili z odliko.

“Poleg lepega števila koncertov pri nas si štejem tudi v veliko čast, da smo bili że dve leti zapored povabljeni na zaključek festivala v tujino. Lansko leto v Francijo in letos v Španijo. Izkušnje v tujini so vedno posebne, saj ne igramo za ljudi, ki nas poznajo, zato je njihov odziv toliko bolj pristen. Nikdar ne vem natančno kako nas bodo sprejeli, vsakič pa me razveselijo njihovi nasmehi in živahno gibanje. Za take trenutke delamo glasbo!” nam je zaupal frontman in avtor skladbe Robert Pikl, ki spada med najbolj iskane studijske kitariste pri nas. Pred kratkim je sodeloval tudi na albumu Ricka Springfielda, ki je prodal čez 60 milijonov albumov in je tudi dobitnik nagrade Grammy. “Tudi to je posebna izkušnja, da ne govorim o veliki časti, ko je Rick izjavil, da smo naredili res dobro delo. No, za take trenutke pa igram kitaro! “ se smeji Robi.

Torej “zaguncajte” se z Manouche in prisluhnite novi skladbi Gunca se lunca ter jih obiščite na kakem izmed koncertov v bodoče.

Foto: Jure Matoz


Nazaj