Pionirji slovenskega electro swinga so se odločili pospremiti izid tretjega albuma z novo skladbo s simpatičnim naslovom ŠIKANA, kar pomeni ljubko in prikupno dekle. Kolektiv Manouche, v zasedbi Robert Pikl, Petra Trobec, Krešimir Tomec in Luka Ipavec, spada med zvezde stalnice novega vala slovenskih skupin, kar so že dokazali z uspešnicami Kje si lubi, Bi šla naprej, Kavalir in drugimi.

»V osmih letih našega obstoja ste nas imeli priložnost videti na skoraj vseh koncertnih prizoriščih v Sloveniji, v tujini pa smo nastopili na približno dvajsetih odmevnih festivalih. Sedaj je skrajni čas za izdajo novega albuma in predstavitev v živo na ljubljanskem koncertu v začetku naslednjega leta«, nam je zaupal Robert Pikl, avtor in frontman skupine.

»Med drugim in tretjim albumom se je resda zgodila malo daljša pavza, vendar sem vmes kot studijski kitarist sodeloval z ogromno avtorji vseh mogočih glasbenih žanrov, hkrati pa tudi pri filmiskih projektih in predstavah. Kljub temu smo bili z Manouche ves čas na koncertnih odrih in vsako leto na radijske valove lansirali vsaj tri nove skladbe.

Medtem se mi je družina povečala za še eno prelepo članico in moram priznati, da mi je žena krepko pogledala čez prste kar se tiče družinskih obveznosti, za kar sem ji resnično hvaležen.«

Album, ki izide konec novembra, bo morda zvenel malo bolj umirjeno kot prva dva, je pa zato nova skladba Šikana toliko večji dokaz, da kolektiv Manouche kljub temu še vedno ostaja zvest svojemu prvinskemu stilu.


Nazaj