Podjetje Mastercard, ki svoje poslanstvo utemeljuje na zaupanju in strasti, razkriva svoj prvi glasbeni prvenec in s tem na novo definira način, kako ljudje komunicirajo in prepoznavajo blagovno znamko. Ker so v očeh potrošnikov doživetja tista, ki vse bolj opredeljujejo blagovno znamko, Mastercard ustvarja doživetja potrošnikov, ki nagovarjajo čute ter blagovno znamko krepijo na nove in raznovrstne načine.

Mastercard je pri izdelavi svoje prve skladbe sodeloval s švedsko umetnico Nadine Randle, katere skladba nevsiljivo in verodostojno vključuje vrednosti blagovne znamke in zvočno identiteto podjetja. Singl z naslovom 'Merry Go Round', prvič predstavljen 8. januarja na Live @ CES dogodku v sodelovanju z iHeartRadio, pripoveduje zgodbo o novem začetku, ki ga omogoča možnost »Priceless«.

Mastercard v sodelovanju s tekstopiscem in producentom Niclasom Molinderjem ponuja priložnost za sodelovanje umetniškemu podmladku iz vsega sveta. To sodelovanje bo omogočilo nadgradnjo zvočne arhitekture Mastercard in izdelavo zvočne izkušnje, ki bo znamki podala nov pomen in namen. Melodija podjetja Mastercard, predstavljena leta 2019, je ključna sestavina pri današnji in prihodnji  prepoznavnosti podjetja Mastercard in je bila izdelana s prilagodljivostjo, ki ji omogoča prehajati med različnimi glasbenimi žanri ter kulturami in obenem ohranjati svojo prepoznavnost.

Mastercard je poustvaril zvok kot izraz blagovne znamke, hkrati pa ga uporabil tudi kot zvočno podkrepitev plačilne varnosti in verodostojnosti, s čimer želi dvigniti stopnjo zaupanja potrošnikov v prodajalnah. Danes je melodija Mastercard del več kot 7,6 milijona plačilnih točk po vsem svetu. Rezultati raziskave s strani Mastercard in GfK Global so pokazali, da sedeminsedemdeset odstotkov vprašanih meni, da melodija podjetja Mastercard viša zaupanje v transakcijsko in maloprodajno okolje.

Skladbo »Merry Go Round« lahko poslušate na RADIO.com in ga vključite na seznam svoje priljubljene storitve pretoka glasbe. »Merry Go Round« je prvi singl iz prihajajočega albuma podjetja Mastercard, ki bo vključeval tudi Mastercard melodijo. Album bo predvidoma izšel tekom leta 2020.

Posnetek o razvoju Mastercard zvočne identitete si oglejte tukaj.


Nazaj