Simfonični orkester RTV Slovenija bo v novo leto že tradicionalno zakorakal s koncertnim ciklom Mozartine. Že v nedeljo, 20. januarja 2019, je na sporedu prvi izmed petih koncertov. Nedeljske matineje Simfoničnega orkestra RTV Slovenija boste v sezoni 2019 lahko spremljali 7. januarja, 17. februarja, 31. marca, 14. aprila in 12. maja, in sicer v Slovenski filharmoniji, v dvorani Marjana Kozine, ob 11. uri.

Na prvem januarskem koncertu, ki bo 20. januarja 2019, bo Simfonični orkester RTV Slovenija nastopil pod taktirko mladega litovskega dirigenta Modestasa Barkauskasa. Prvi koncert sezone bo zazvenel s skladbami Mozarta in Haydna. Kot solist se bo predstavil odlični rogist Blaž Ogrič. Že čez štiri tedne, natančneje, 17. februarja 2019, bo na sporedu drugi koncert iz cikla Mozartin, ki bo trobilsko obarvan. Vodil ga bo Marco Pierobon, ki se bo na koncertu predstavil tudi kot solist trobentač.

31. marca 2019 bo sledil koncert, na katerem bo orkester nastopil pod taktirko temperamentne Angležinje, živeče v Berlinu Catherine Larsen-Maguire, ki je z orkestrom že nekajkrat sodelovala. Preden se je popolnoma posvetila dirigiranju je bila solofagotistka orkestra Komične opere v Berlinu. Kot solistka se bo predstavila flavtistka Irena Rovtar. Tretji koncert abonmajskega cikla Mozartine 2019 bo v znamenju skladb Mozarta in Haydna.

Na predzadnjem aprilskem koncertu iz koncertnega cikla Mozartin se bo pod vodstvom dirigentke Mojce Lavrenčič, dobitnice Prešernove nagrade, v nedeljskem glasbenem dopoldnevu kot solistka na orglah predstavila Polona Gantar. V zadnji matineji tokratnega cikla bomo prisluhnili glasbi štirih velikanov klasične glasbe, Mozartu, Haydnu, Bachu in Schubertu. Orkester bo nastopil pod vodstvom koncertne mojstrice Kane Matsui, ki smo jo spoznali že lansko leto. Kot solistka violinistka bo nastopila Mojca Menoni Sikur, ki je koncert tudi idejno zasnovala.

Vsi, ki bi si radi zagotovili abonma ali vstopnico za katerega izmed omenjenih koncertov, pokličite po telefonu 01 475 24 69, izpolnite obrazec na spletni strani ali pa pošljite e-sporočilo na naslov simfoniki@rtvslo.si.

Več informacij

Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj