Ljubljana, 21. junij 2022 - Festival Ljubljana na poletni solsticij naznanja uvodno prireditev jubilejne izvedbe poletnega festivala. Polenta noč bo letos posvečena 60-letnici Slovenske popevke, na otvoritvenem večeru pa bomo prisluhnili zimzelenim melodijam slovenskih pesnic in pesnikov. Pridružite se nam danes, 21. junija, ob 20.45 na Kongresnem trgu, kjer bomo skupaj vstopili v poletje.

Na otvoritvenem večeru bomo v sodelovanju z RTV Slovenija na Kongresnem trgu v ospredje postavili velik avtorski prispevek mojstric in mojstrov besede, priznanih slovenskih pesnic in pesnikov, ki so s svojimi verzi obogatili in zaznamovali zgodovino slovenske popularne glasbe. S Simfoničnim orkestrom in Big Bandom RTV Slovenija ob vodstvu dirigenta Patrika Grebla bomo ob 70-letnici Ljubljana Festivala slišali več kot 25 nepozabnih skladb, nastopili bodo Lado Leskovar, Oto Pestner, Darja Švajger, Alenka Godec, Nina Strnad, Eva Boto, Andraž Hribar, Anžej Dežan, Saša Lešnjek, Teja Leskovšek, Zala Smolnikar, Alex Volasko, Gregor Ravnik in Anže Šuštar.

Poletna noč je gala koncert, posvečen slovenskim popevkam, ki ga od leta 2006 organizira RTV Slovenija (Glasbena produkcija) skupaj s Festivalom Ljubljana. Vsako leto ima koncert drugo temo, pesmi pa izvajajo uveljavljeni slovenski pevci ob živi spremljavi orkestra. Prireditev Poletna noč je dobila ime po skladbi Beti Jurkovič in Marjane Deržaj iz leta 1964. Glasbo je napisal Mojmir Sepe, besedilo pa Elza Budau. Marjana Deržaj je na Slovenski popevki 64' odpela drugo verzijo te pesmi, ki je prejela prvo nagrado občinstva in postala nemudoma himna slovenske popevke in ena največjih slovenskih pesmi vseh časov. Prireditev poteka vsako leto od leta 2006, pod imenom Poletna noč pa od leta 2007.

Festival Ljubljana si pridržuje pravice do spremembe programa.


Nazaj