Ljubljana, 23. december – Zadnja letošnja edicija dogodkov v Kurzschlussu je zopet ponudila bogat izbor eminentnih imen, ki so se v minulem vikendu izmenjali za mešalnim pultom. V petek je svojo techno odisejado izpeljal Umek, sobotna house ekstravaganca pa je pripadla Rogerju Sanchezu. “Fotr” slovenske elektronike je praznično vzdušje, kot se za december spodobi, začinil s svežim zvokom letošnjega leta, dobitnik prestižne nagrade Grammy Award pa je v soju bleščic pričaral pravo plesno ekstravaganco diska 21. stoletja.

Umek je v razprodani dvorani več kot tri tisoč glavo množico navdušil s svežimi glasbenimi poslasticami Vibrancy, Brethren, Specific Flavour in drugimi, s katerimi je v letošnjem letu kraljeval na techno lestvici Beatport. V svoje vzporedno vesolje je odskočil s po meri izdelanimi in za lanski jubilej podarjenimi supergami, ki jih krasi napis Kurzschluss, kjer je za mešalko krmilil skoraj tri ure. Zadnje vstopnice so razgrabili tik pred njegovim nastopom in tako je še enkrat utrdil svoj "kraljevski" status. Techno odisejado je okrepil nabor eminentnih imen, poleg Umeka so techno servirali še Reinier Zonneveld, Matt Sassari, Veztax, Erik Gross in Damir Hoffman. Vibracije so do poznih jutranjih ur vzdrževali tudi na drugem odru, kjer so se za mešalko izmenjali Suano, Ian Carlast, Glia in Luxia.

Plesna ekstaza z Glitterboxom
Glitterbox z Rogerjem Sanchezom, Melvom Baptistom in The Shapeshifters na čelu so skupaj ustvarili večer dekadence in plesne ekstravagance, kjer je galaksija bleščic s svetlikajočimi disko kroglami pričarala atmosfero diska 21. stoletja. Uspešnice, kot so Lola's Theme, Lady, Make a move on me in druge, ki so v začetku tisočletja osvajale vrhove glasbenih lestvic, so narekovale odlično plesno vzdušje. Višek evforije so pričarale bleščice, čisto prave plesne gibe pa so iz obiskovalcev izvabile privlačne plesalke in plesalci, ki so vročico noči stopnjevali tako na odru, kot na plesišču. Zvezda večera Roger Sanchez je v Kurzschlussu tudi tokrat dobil skoraj vse, kar sodi k popolnemu plesnemu vzdušju, s svojim setom je namreč nadaljeval krepko preko zastavljene ure, obiskovalci pa so ga z glasnimi vzkliki spremljali vse do zgodnjih jutranjih ur. Nič manj vztrajni niso bili boiskovalci na drugem odru, kjer so jih v plesno ekstazo popeljali Lucca Loggia, Rudeey, SIBBJAG b2b Ted Funke, Deyco in Wookie Woo.

Foto: Žiga Intihar


Nazaj