Na Kunigundin četrtek smo pred Klubom eMCe plac dan začeli z Mešalnico24. Popoldne smo tako preplesali ob različnih elektronskih ritmih, vse do poznega večera so glasbo vrteli DJji Mnogook, Blaazny in GrooveBear.

Na predvečer Kunigundinega zaključnega koncertnega vikenda so se v posebnem ambientu v Letnem kinu ob Škalskem jezeru predstavili bolj in manj izkušeni slovenski mojstri luči ali žargonsko lučkarji. Tokrat so se prelevili v vlogo nastopajočega in pripravili lightshow po svojem okusu. Amadej Šuperger in Jaka Breznik, mojstra lučne tehnike v Klubu eMCe plac, sta povedala, da namen performansa ni samo pokazati lepote osvetljave, ampak ljudem predstaviti nov svet, ki ga predstavljajo luči. Gledalci so imeli možnost, da lučkarje vprašajo kaj o samem procesu ter predlagati svoje glasbene želje, ki so utripale v soju luči.

Napovedujemo
V petek, 30.8., bo na sporedu družabno popoldne. Pred eMCe plac klubom se bodo igrale namizne igre v dogodku Plays, ki je iniciativa Šaleškega študentskega kluba. Vabljeni družbe brez iger in igralci brez družbe! Zvečer bo na Letnem kinu potekal rap koncert na katerem bodo nastopali vsi velenjski raperji, od Mriga, Nemir Tadije do Plan B in Toljo. Na odru se jim bodo pridružili Krešo Bengalka in Mito&YNGFirefly. Letni kino praznuje letos 10 let od obnovitve, zato se festival Kunigunda poklanja z brezplačnim vstopom na dogodek.

Zadnji dan festivala, 31. 8.. se bo začel s pogovorom avtorja prostorske instalacije, Borisom Bejo v galeriji Velenje. Zvečer bodo na Letnem kinu Velenje skupine Mrfy, Bednja, Thee Melomen in Država v malem zaključile pestro festivalsko dogajanje.

Podrobneje: www.kunigunda.si


Nazaj