Nina je nazaj! Nazadnje se je spraševala “Kakšne JATE smo vzgojili”? Z novo ploščo izrisuje odgovor. Prostor in čas sta se zožila. Mišljenje je passé. Boj s pritlehnostmi postaja vsakdanjost. Z odločnimi koraki stopamo nazaj v prihodnost. Kljuva(mo) se v živo. ZOB ZA ZOB!

Prvi single Prekerni napoveduje album Zob za zob, ki izide digitalno in na vinilki 21. januarja pri založbi KAPA Records. Prekerni je zvočna razglednica priložnosti in radosti podalpskega raja. Smernice so znane. Postopki dorečeni. Rezultati na dlani. Vključenost v mednarodne tokove zagotovljena.

Album je nastajal na ulicah in v zavetjih kl(j)ubovja, večinsko v placu za vaje na Metelkovi ter v okviru umetniških rezidenc Layerjeve hiše v Kranju in ministrstva za Kulturo RS v Berlinu. Triu se je pridružil multinstrumentalist Andrej Hrvatin. Snemanje in produkcija sta ponovno delo Marka Lavrina. Za celostno podobo stoji Zoran Pungerčar. Fotografijo ureja Tadej Vaukman.

Digitalno in na vinilki izide pri založbi Kapa Records. 21. januarja. Nina Bulatovix je post-punk trio, združen leta 2009 kot surov glasbeno-besedni upor proti nesposobnostim in samozadostnostim politike ter obče blaznosti. Drugi album Jate je kritika uvrstila med najboljše domače albume v letu 2014. Kaj obeta tretja plošča? 

Foto: Tadej Vaukman


Nazaj