Od petka do nedelje je v Laškem potekalo 28. tekmovanje slovenskih godb. V Kulturnem centru Laško se je skupno pomerilo 23 godb. Tekmovalna žirija, kateri je predsedoval Alojz Zupan, je bila sestavljena iz uveljavljenih in priznanih glasbenih strokovnjakov. V žiriji so sedeli: Tomaž Habe, Miro Saje, Walter Rescheneder iz Avstrije in Fritz Neukomm - Wyder iz Švice.
 
9 godb je tekmovalo v 3. težavnostni stopnji, kjer sta najvišji priznanji - zlato plaketo s posebno pohvalo, prejela Pihalni orkester Sv. Rupert in Godbeno društvo Prosek.  14 godb se je pomerilo v 1. težavnostni stopnji. Srebrno plaketo so prejeli: Godba Ruše (83,80%), Godba Liboje (85,65%), Goriški pihalni orkester Nova Gorica (85,74%), Pihalni orkester Prevalje (85,74%) in Godba na pihala Črnomelj (89,07%). Dobitniki zlate plakete so bili: Rudarska godba Hrastnik (90,46%), Pihalni orkester Kapele (91,11%), Godba Domžale (92,22%) in Pihalni orkester Tržič (93,70%).
 
Tekmovalna žirija pa je podelila tudi pet zlatih plaket s posebno pohvalo. Najvišje priznanje so prejele naslednje godbe: Godba Zgornje Savinjske doline (95,83%), Postojnska godba (96,02%), Pihalni orkester Zarja Šoštanj (96,11%), Laška pihalna godba (96,85%) in Pihalni orkester premogovnika Velenje (97,04%), ki je bil najbolje ocenjen orkester.
 
Zveza slovenskih godb se je za odlično organizacijo organizatorjem zahvalila tudi s častnima znakoma Zveze slovenskih godb. Bronasti častni znak je predsednik Zveze slovenskih godb Ervin Hartman podelil Andreji Križnik za odlično organizacijo 28. tekmovanja slovenskih godb. Srebrni častni znak pa je Zveza slovenskih godb podelila Ivanu Medvedu z ekipo za trajnejši prispevek k razvoju slovenskih godb.
 
Medijski pokrovitelj tekmovanja je bila medijska hiša Novi tednik in Radio Celje.
Nazaj