Njena tivolska koncerta bosta v zgodovino slovenske glasbe prav gotovo zapisana z zlatimi èrkami, saj doslej še nihèe pri nas ni dva dni zapored napolnil naše najveèje dvorane.

Vzdušje na vseh koncertih je bilo enkratno. Helena je bila sprošèena, preprièljiva, mladostna, razigrana. Zapela je številne uspešnice iz svojega bogatega repertoarja in prav ob vseh so ljudje z veseljem prepevali, ploskali. Tudi njeni gostje Mišo Kovaè, Davor Borno, humorist Jovo iz 7 mladih, voditeljica Lorella Flego so bili sijajno sprejeti.

Na njenem zadnjem albumu se nahajata tudi skladbici, grška Kira Yoryena in nemška Costa Mykonos. Obe se na naših radijskih postajah še nista prav pogosto vrteli, na koncertih pa sta naleteli na neverjeten odziv publike. Pesem Kira Yoryena je Helena ob buènem ploskanju navzoèih na koncertih prepevala z beograjskimi tamburaši Tamburica 5.

Helena bo koncertno turnejo, o kateri vsi govorijo v superlativih, zaokrožila z velikima koncertoma. V koprski dvorani Bonifica bo nastopila 23. marca, v Laškem pa 29. marca v dvorani Tri lilije.

Foto: Primož Predaliè