Nova Gorica, 13. 10. 2021 - V sklopu 41. koncertne sezone Kulturnega doma Nova Gorica tudi nova edicija Oktober Jazza. Med 20. in 24. oktobrom 2021 se bo v sklopu jesenskega jazzovskega festivala med Novo Gorico in Goriškimi brdi zvrstilo 5 koncertov s pretežno slovenskimi glasbeniki. Nastopili bodo: Anže Vrabec trio, Žan Tetičković s projektom »Pristanišče življenja II./ The port of life II. – Ensō«, Samo Šalamon trio feat. Igor Matković & Kristijan Krajnčan, Zlatko Kaučič s projektom »Pogum pogumnih/ Audaci coraggiosi« ter ameriški kitarist Ralph Towner. Slednja dva koncerta sta nastala v dolgoletnem sodelovanju z italijanskim društvom Controtempo in festivalom Jazz & Wine of peace. Vsi dogodki bodo izpeljani ob doslednem upoštevanju pogoja PCT. Vstopnina 10 €—20 €, vabljeni!

Deluje, kot bi negotovi časi Kulturnemu domu Nova Gorica letos sploh ne mogli do živega. Bogat program 41. koncertne sezone kar buhti od dogodkov in pisane ponudbe za vse okuse. Spoštovanje varnostnih ukrepov jim je vse do danes namreč omogočilo izpeljavo zastavljenih programov in eden takšnih je tudi prihajajoči jesenski festival Oktober Jazz. Ob upoštevanju pogoja PCT bodo v Novi Gorici in Goriških brdih med sredo, 20. in nedeljo, 24. oktobra 2021 izpeljali pet koncertov.

V sredo, 20., se bo v njihovi mali dvorani predstavil trio pianista in skladatelja Anžeta Vrabca z Erikom LaPierre Čeboklijem na bas kitari in Jožetom Zadravcem na bobnih. Naslednjega dne, v četrtek, 21., bo v veliki dvorani na vrsti Žan Tetičković s projektom »Pristanišče življenja II./ The port of life II. – Ensō«. Na odru bomo poleg Tetičkovića videli tudi trobentarja Tomaža Gajšta, saksofonista Lenarta Krečiča, kitarista Janija Modra, pevko Albo Nacinovich, pianista Marka Črnčca in basista Miho Korena. V projektu sodeluje tudi Godalni kvartet Janus Atelier, ki ga sestavljajo violinist Matija Krečič in Nejc Avbelj ter violistka Barbara Grahor Vovk in violončelist Zoran Bičanin. V petek, 22., bo malo dvorano zazibal Samo Šalamon trio, s Šalamonom na kitari, Igorjem Matkovičem na trobenti ter Kristijanom Krajnčanom na bobnih in violončelu. Koncert v soboto, 23., ob 11. uri bo v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica oblikoval Zlatko Kaučič s projektom »Pogum pogumnih/ Audaci coraggiosi«, ki poleg Kaučiča vključuje še glasbenike, kot so Tomi Novak in Žiga Ipavec na bobnih, sintu in tolkalih, Robi Erzetič na bobni in tolkalih, Timi Vremec na električnem in Matjaž Bajc na akustičnem basu, Anton Lorenzutti, Ajk Vremec in Tilen Kravos, na električni kitari in efektih, Ivan Pilat (I) na baritonskem saksofonu, Flavio Zanuttini (I) na trobenti in efektih ter Marco Colonna (I) na basovskem klarinetu, sopraninu in altovskem saksofonu. V nedeljo, 24., popoldan pa se festival seli v Vilo Vipolže (Goriška brda). Tam bo ob 15. uri na sklepnem koncertu nastopil mojster klasične in 12-strunske kitare, Američan Ralph Towner. Sobotni in nedeljski koncert sta nastala v sodelovanju z dolgoletnim partnerjem, italijanskim društvom Controtempo iz Krmina in festivalom Jazz & Wine of Peace.

Vstopnina 10 € ter 15 € (sobotni koncert) in 20 € (nedeljski koncert).


Nazaj