Pretekli petek je bila v Splitu novinarska konferenca, v kateri je Oliver Dragojević napovedal velik rojstnodnevni koncert v sodelovanju z Zagrebačko filharmonijo v Spaladium Areni 15. decembra.

Praznovanje Oliverjevih 70 se je začelo v letošnjem marcu v zagrebški Areni, Split pa je glasbenik pustil za praznovanje v času njegovega pravega datuma rojstnega dne. Oliver in Zagrebačka filharmonija se bodo prvič predstavili v Splitu v takšni postavi.

Oliver Dragojevič je legendarni glasbenik, ki je kljub svoji veličini ostal skromen in vedno odprt za sodelovanja s kolegi pri različnih projektih. Po dolgih letih glasbenega ustvarjanja danes še vedno z enakim žarom sedi za klavirjem, igra in poje, ter snema nove pesmi in uspešno koncertira.

Ob spremstvu Zagrebačke filharmonije, pod dirigentsko taktirko prijatelja in sodelavca Alana Bjelinskega, Ante Geleja, zbora Izbor in seveda njegove spremeljevalne skupine Dupini, Oliver napoveduje večer čudovitih skladb, dobre zabave ob najboljši video in avdio produkciji.

Med številnimi glasbeni kolegi, do katerih je že prišla novica o velikem koncertu kot tudi do Splitčanov, se je pokazal izjemen interes za ta veličasten dogodek.

Vstopnice so že v prodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih.