Skladba 'Enkratna, neponovljiva', ženska himna, ki so jo pred kratkim na radijske valove poslali Okustični z Jadranko Juras, ima tudi video podobo! Videospot za četrti avtorski single Okustičnih se poigrava z estetiko, teksturam in barvami in je pravzaprav kolaž enkratnih, neponovljivih trenutkov.

Takšen kot skladba, čuten valček s starinskim pridihom, ki se s svojim zvokom revijskega orkestra spogleduje z izročilom slovenske popevke in ozira v nek pretekli čas, je tudi videospot. Karin Zemljič, Mate Bro in Jadranka Juras so urejeni v slogu retro chica 70-ih let prejšnjega stoletja, v kadrih pa so se poigrali z vintage dekorativnimi kosi, ki jih še danes lahko najdemo po domovih pri nas. Vsi skrbno izbrani momenti sestavljajo tekočo celoto, ki slikovno in ritmično dopolnjuje skladbo.

Pri skladbi 'Enkratna, neponovljiva' si vokale izmenjujeta Karin Zemljič in Jadranka Juras, pridružena članica Okustčnih. Obe dami v duetu opevata unikatnost in posebnost prav vsake predstavnice ženskega spola. Mate Bro je tokrat slišen zgolj na instrumentih (kitara, bas, klaviature). Okustični s skladbo napovedujejo tudi izid prvega albuma 'Enkratna, neponovljiva', ki bo luč sveta ugledal 18. novembra. Na zgoščenki bo 14 glasbenih stvaritev in en dodatek, med njimi bodo vse do danes izdane skladbe te unikatne zasedbe ('Pri nas', 'Metulji plešejo', 'Se vrti (Ko si na tleh)' in 'Enkratna, neponovljiva' ter reinterpretacija Benčeve 'Ta noč je moja'); štirinajst avtorskih in ena priredba.

Prihajajoči album so Okustični posneli z razširjeno ekipo glasbenikov in spremljevalnih vokalov. Na njem prikazujejo svojo glasbeno in avtorsko širino. Zgoščenka 'Enkratna, neponovljiva' se ponaša z vrhunskimi vokalnimi linijami, jasnimi aranžmaji in prepletom bobna in bas kitare, ki sta vedno nekje v ospredju, produkcijsko pa so skladbe, ki ste jih že lahko slišali in tiste, ki jih boste prvič na albumu, čiste, bandovske, brez modernih zvokov ali produkcijskih prijemov, ki bi spreminjali zvok vokalov in instrumentov, s katerimi so nastale. 'Enkratna, neponovljiva' prinaša hkrati toplino ljubezni in kritičnost do sodobnega sveta in odnosov med ljudmi, ki na njem živimo danes.

Prisluhnite Okustičnim - zgoščenka 'Enkratna, neponovljiva' izide 18.11.2019 pri ZKP RTV SLO.

Foto: Urša Premik


Nazaj