V ponedeljek so potekale zadnje priprave, idilična festivalska lokacija pa je že pozdravila prve obiskovalce, katerim je organizator ponudil program ti. Early Arrival dneva. Danes, v četrtek, 12.7., k nam prvič prihaja Ziggy Marley, glasbena ikona in eden od vodilnih ustvarjalcev reggae glasbe. Glavni oder Overjama si bodo z njim delili New Kingston, Earth Beat Movement in drugi, na ta dan pa bosta začela obratovati tudi Dub oder z dnevnim programom in Dancehall oder z večernim.

V petek, 13.7., bodo dogajanje na glavnem odru odprli Siti hlapci, zvezda večera pa bo nedvomno britanski reggae velikan Macka B s svojim Roots Ragga Band-om. Dogajanje na glavnem odru bodo sklenili Mellow Mood, ki navdušujejo z zmesjo roots reggaeja, rocksteadyja in tribal clubbinga. Tudi ta dan bodo poleg glavnega obratovali ostali odri: Dub, Dancehall in Beach.

V soboto, 14.7., na Overjam prihaja Protoje, eden od vidnejših predstavnikov ti. reggae revivala, pred njim pa bodo nastopili še Brain Holidays, Shanti Powa ter Italee in Nadirah X z Israel Voice. Obratujejo tudi ostali odri.

Na odrih Overjam International Reggae Festivala, postavljenih na idilično poletno festivalsko lokacijo ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas se bo v šestih zvrstilo več kot 50 nastopajočih, poleg glasbenega dela festivalskega dogajanja organizator pripravlja tudi raznoliko ob-festivalsko dogajanje z mnogimi delavnicami, animacijsko-ustvarjalnim programom Overjam4Kidz ter izobraževalnim programom Overjam Univerze.

Celoten razpored nastopajočih po dnevih in odrih je na voljo tukaj. Vstopnice za Overjam so še na voljo preko spletne trgovine MH Shop in sistema Eventim, prav tako pa so vstopnice (tako festivalske kot dnevne) na voljo na blagajni festivala.