Ljubljana, 6. december 2018 – Vokalni orkester Perpetuum Jazzile se je danes vrnil iz italijanskega Milana, kjer je sinoči kot glavni glasbeni izvajalec na enem najprestižejših evropskih modno-fotografskih dogodkov ob izidu najnovejšega koledarja Pirelli 2019 dvignil na noge okoli 700 povabljenih z vsega sveta. Naj-koledar na svetu je letos zaznamoval objektiv slovitega modnega fotografa Alberta Watsona, ki svoj najnovejši portfelj poimenoval »Dreaming«, poklonile pa so se mu zvezde od z oskarjem nagrajene igralke Halle Berry, ameriške supermanekenke Gigi Hadid, do trenutno prvega baletnika na svetu Sergeja Polunina.

»Težko je opisati vznemirjenje, ko si izbran za glavnega in edinega glasbenega izvajalca na tako prestižnem dogodku, kot je predstavitev Pirellijevega koledarja 2019. Še sploh, ko tvoj nastop napove Halle Berry,« pravi Jan Trost, baritonist Perpetuum Jazzile. Največja slovenska vokalna zasedba je namreč sinoči z nastopom v spektakularni milanski dvorani Pirelli HangarBicocca navdušila zvezde modnega sveta ob izidu najslovitejšega koledarja Pirelli 2019.

Avtor letošnjega koledarja je škotski modni fotograf Albert Watson, ki je v zadnjih dobrih štirih desetletjih zaslovel z več kot sto naslovnicami revije Vogue, destinami naslovnic Rolling Stones, s portreti Alfreda Hitchcocka, Steva Jobsa, Kate Moss in drugih. V tokratnem Pirellijevem projektu, ki ga je poimenoval »Dreaming« (Sanjarjenje) se je poklonil štirim uspešnim ženskam, ki odločno sledijo svojim sanjam in strastem.

Sinočnjo prireditev, ki se je je udeležilo okoli 700 povabljenih s celega sveta, je povezovala z oskarjem nagrajena igralka Halle Berry, ki je na oder povabila tudi Perpetuum Jazzile. Nastop slovenskega vokalnega orkestra so z burnim aplavzom pospremile še glavne zvezde Watsonovega koledarja – ameriška supermanekenka Gigi Hadid, igralka uspešne Netflixove serije Ozark Julia Garner, prva temnopolta primabalerina America Ballet Theater Misty Copeland, francoska igralka in supermanekenka Laetitia Casta, trenutno najslovitejši baletnik na svetu Sergej Polunin in drugi.

Skupina je v trajno last ter spomin na dogodek prejela tudi 2 izvoda sicer močno omejene serije koledarja.

Foto: Perpetuum Jazzile PR


Nazaj