Ljubljana, 12. oktober 2021 - Festival Ljubljana ob vstopu v jesen predstavlja sklop prireditev, na katerih se nam lahko pridružite vse od oktobra pa do aprila. Že vrsto let pripravljamo glasbeni cikel Mladi virtuozi, s katerim želimo širši javnosti predstaviti največje mlade glasbene talente – v sezoni 2021/2022 bodo koncertni večeri potekali med 14. oktobrom in 8. aprilom, v prazničnem mesecu decembru pa se na odru Viteške dvorane na Božičnih koncertih že tradicionalno predstavijo učenci glasbenih šol. V letu 2017 smo v svoj redni program vključili tudi Zimski festival, peti zapovrstjo bo na sporedu med 28. januarjem in 5. februarjem prihodnje leto. Vljudno vabljeni.

29. MEDNARODNI GLASBENI CIKEL MLADI VIRTUOZI
Festival Ljubljana jeseni in spomladi organizira Mednarodni glasbeni cikel Mladi virtuozi. Jeseni leta 2021 bomo vstopili v devetindvajseto sezono, kar pomeni, da so nekoč mladi glasbeniki danes že zreli mojstri. V zadnjih 20-ih letih so se na odru Viteške dvorane zvrstili naši vrhunski glasbeni ustvarjalci kot so Mate Bekavac, Andrej Žust, Eva Nina Kozmus, Karmen Pečar, Stjepan Hauser in Luka Šulić (2Cellos) ter mnogi drugi. Koncertni cikel je v celoti posvečen solistični in komorni ustvarjalnosti mladih glasbenikov, dobitnikov številnih prvih nagrad in zlatih plaket na pomembnih državnih in mednarodnih tekmovanjih.

BOŽIČNI KONCERTI
V decembru se na odru Viteške dvorane Križank tradicionalno predstavijo učenci glasbenih šol in tako, mnogi prvič, okusijo pravi glasbeni oder in nastop pred publiko.

5. ZIMSKI FESTIVAL
V okviru svoje dejavnosti Festival Ljubljana organizira Zimski festival, z aktivnostmi za uvedbo v svoj redni program je pričel v letu 2017. Koncert Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra, ki je bil izveden 9. februarja tega leta, je bila prva naznanitev festivala. Vsako leto se v mesecu februarju na različnih lokacijah po Ljubljani za glasbene sladokusce zvrstijo koncerti z gostovanjem priznanih domačih in tujih umetnikov.

Nakup vstopnic za 5. Zimski festival je možen pri blagajni Križank, na spletni strani ljubljanafestival.si, Petrolovih bencinskih servisih in na vseh ostalih prodajnih mestih Eventim po Sloveniji. Prevzem brezplačnih vstopnic za 29. mednarodni glasbeni cikel Mladi virtuozi in Božične koncerte je možen pri blagajni Križank.

Za člane kluba Festivala Ljubljana smo pripravili posebne ugodnosti: 20% popust v predprodaji do 8. novembra, 10 % popust v redni prodaji vstopnic za 5. Zimski festival.

Več informacij o prihajajočih dogodkih najdete v priponki.


Nazaj