Zaenkrat se vračajo le v obliki koncertnega videospota za novi singel Hello, s katerim nas Društvo mrtvih pesnikov spominjajo na čase, ko so bili glasbeni odri še kako živi. Pesnik potrebuje bolečino. Potrebuje veter, presenečenja, negotovost, … skratka spremembe in čustva. Čas korone je prinesel prav to, vendar preprečil glasbene nastope, ki so duša in telo vsakega glasbenega ustvarjalca.

Člani Društva mrtvih pesnikov so zadnje mesece preživeli v ustvarjalni karanteni, vendar pa močno pogrešajo oder in bližnji stik s poslušalci. Za tiste najbolj neučakane so pripravili presenečenje v obliki koncertnega videospota za novi singel Hello z aktualne plošče Astronavt, ki so ga posneli v živo ob premierni predstavitvi albuma.

Pesniki se v videospotu sprašujejo ali smo res sami v vesolju ali še kdo stanuje tu. Bomo iskali drug planet, če življenje na zemlji ne bo obstalo? DMP ostajajo optimisti in verjamejo, da bo ples v maskah kmalu končan in bodo koncerti spet zaživeli. Ker pesniki vstopajo v 30. leto delovanja, si slavja v živo s svojimi poslušalci najbolj želijo.

Foto: Borut Peterlin


Nazaj