Romanca je prvenec z naslovom "Počasi in previdno" v samozaložbi izdala 4. oktobra. Na zgoščenko je uvrščenih devet realistično-romantičnih skladb, katerih avtorica je Manca Udovič. Počasi in previdno ne zveni prav nič "debitantsko", temveč gre za zrel izdelek izkušenih in dobro uigranih glasbenikov. Manca na njem poleg razkošnega klavirskega znanja dokazuje tudi velik smisel za pisanje aranžmajev in besedil, izvrstna zasedba pa suverenost v številnih žanrih. Na albumu lahko slišimo mirne, klasične klavirske melodije, pop zametke, jazz balade in funky ritme, ki so premišljeno umeščeni na ploščo.

Zgoščenka je nastala pod producentskim vodstvom Roka Lopatiča, ki je snemal s številnimi jazz glasbeniki, LeeLoojamais, Tinkaro Kovač, Big Foot Mamo in drugimi. Kot klaviaturist med drugim sodeluje s kultno zasedbo Laibach. Naslovnico je oblikovala Blažka Jurjavčič. Nekaj skladb iz albuma je Romanca že igrala v živo, v celoti pa ga bo premierno predstavila 14.10. v Kinu Šiška. Označite si datum, kajti Romanca pripravlja posebno koncertno poslastico. Na odru se bodo zasedbi pridružili godalni kvartet Emona, brass sekcija z Matijo Mlakarjem in Rudijem Javornikom ter kitarist Gašper Kržmanc. Na koncert pride tudi izvrstna hrvaška pevka Nina Kraljić. Koncert bo pospremljen s čarobno video animacijo, ki nastaja v sodelovanju z Anjo Romih.

Romanca gre suvereno naprej z dobrimi odzivi. Prvi in naslovni single prvenca Počasi in previdno je bil razglašen za pesem tedna na Radiu Koper. Novinar Matjaž Ambrožič pa je o skladbi zapisal "Počasna in prekrasna pop koračnica. Bolj po francosko, nemara po italijansko, z občutnim džezovskim ali pa kar kabarejskim naklonom."

Drugi single Iz navade se ne ozira na navade in pravi, da v življenju ni vedno vse tako, kot nam pravijo drugi. Važno je, da gremo vedno naprej - sami ali pa v dvoje. Groove skladba, polna energije in življenja razkriva tudi rockersko plat zasedbe. Preverite!

O Manci in Romanci
Manca Udovič je večkrat mednarodno nagrajena pianistka iz Ljubljane. Ob klavirju spretno združuje klasično in jazzovsko znanje, ki ga je pridobivala pri uglednih glasbenih pedagogih doma in v tujini. Vpliv obeh zvrsti je slišen tudi v njeni avtorski glasbi, kateri je v preteklih letih namenila največ časa. Manco kljub številnim laskajočim nagradam najbolj bogatijo sodelovanja z glasbenimi kolegi, ki jo navdihujejo in usmerjajo v vedno nova polja ustvarjanja. Tako tudi njen prvenec z naslovom Počasi in previdno, ki ga bo izdala 4. oktobra 2019, nastaja v družbi vrhunskih slovenskih glasbenikov, združenih v zasedbi Romanca.

Romanco poleg Mance sestavlja impresiven seznam glasbenikov: Jan Gregorka skrbi za dober groove na basu (Magnifico, Momento Cigano, Janez Bončina Benč, idr.). Rok Nemanič (Balkan Boys) je eden najobetavnejših trobentačev mlajše generacije pri nas. Na bobnih je nepogrešljivi Gašper Peršl (Vlado Kreslin in Mali bogovi, Severa Gjurin, Oto Pestner, idr.), na vokalih pa multi-inštrumentalist in igralec Uroš Buh (Same babe, N3L, BUH, idr.). Pri eni skladbi se skupini pridruži hrvaška gostja, pevka Nina Kraljić.

Več informacij o koncertu in nakup vstopnic


Nazaj