V sredo, 20. novembra, je bil Orto bar prizorišče pravega energičnega ter čustvenega napoja, ki so ga za pisano množico obiskovalcev s svojo karizmo in odlično glasbo pričarali Rudolf Gas & the Family. Vsestranski glasbenik je na odru dvorane Orto bara predstavil svoj novi album Svet Planet, ki ga je publika sprejela z velikim navdušenjem ter ga nagradila z bučnim aplavzom.

S svojo avtorsko glasbo, udarnimi besedili in čustvenim napojem, je Rudolf Gas dokazal, da živi in diha za glasbo, ki pa jo z vsem svojim srcem rad razdaja med vse, ki razumejo in cenijo dobro glasbo. Njegova glasbena pestrost nas je popeljala vse od R'n'B ja, soul-funka pa do rocka, in ravno to so žanri, ki se vrtijo okoli stilov, ki kot sam rad poudari Rudolf, opisujejo in opredeljujejo prav njega. Z novim albumom je odprl svojo dušo in tudi ljudi pozval, naj jo očistijo, le s čisto dušo bomo lahko očistili tudi naš svet.

Pester glasbeni večer nas je pospremil med že znane single Del neba, Mlad fant na peronu ter Svet Planet, pa vse do novih glasbenih poslastic: Ti lahko ukradeš noč, Naj vse ustavi se, Skozi tvoje oči, Brez okov, Moje vse ter »You should fly«. S svojo prezentacijo komadov nam je odličen glasbenik dokazal, da sta tako melodija kot besedilo bistveni komponenti, ki ustvarjata harmonijo in tisto pravo energijo.

Nedvomno lahko rečemo, da je večer minil v duhu odlične glasbe ter dobre energije. Novi singli iz albuma Svet Planet, bodo zato zagotovo še dolgo odmevali v srcih vseh obiskovalcev. Rudolf Gas je namreč dokazal, da svojo glasbeno vizijo uresničuje z vso svojo dušo in iskrenim spoštovanjem ter veliko ljubeznijo do glasbe.

Foto: Sandi Fišer


Nazaj