SACHER in Rundek sta bila včasih HAUSTOR, ki ga verjetno bolje pozna srednja in starejša generacija. Vrnitev legende novega vala Srđana Sacherja so v živo imeli priložnost slišati najbolj goreči oboževalci popolnoma drugačnega od drugih (op v prevodu “totalno drugčiji od drugih”). Portal Ravno do dna  piše o tem, da je bil koncert v Vinylu samo ogrevanje za tekmo sezone.  

"Koncert je obeležila čvrsta, profesionalna glasba, ob kateri ni več veliko za dodati. Skladbe so bile predstavljene v drugačnih aranžmajih, glede na originale, kar se je najbolj poznalo pri stari Haustorjevi “60-65”, ki se je pomaknila proti klasičnem rock zvoku, novejša “Vidaj rane curica” pa je bila predstavljena v nekoliko nežnejšem aranžmaju. Sacher se je predstavil kot soliden, čvrst bend z izvrstnim kitarističnim parom." (Zoran Tučkar, RDD)

SACHER je v Vinylu navdušil z izvedbami nekaterih novih pesmi, ki jih je nedavno predstavil na albumu 'Biser, ambra, jantar' in tako je izbrana publika lahko prvič v živo slišala 'Mene nisi nikad volila', 'Repete', 'Vrijeme stalo', 'Kad si bila gizdava' in 'Vidaj rane curica', nekatere od njih pa so predstavili v izmenjujočih nežnejših aranžmajih. 

„Rokerski smo, čvrsti smo. To je svež bend, nova zgodba - nove pesmi, novi ljudje, nov zvok. Vedno sem si želel imeti kitarski bend in to se mi je končno uresničilo. Po koncertu, je po avtogram prišel en mlad fant in to je to, kar si želim - novo publiko, ne stare konje. Precej ljudi je od novega albuma pričakovalo cinizem in sarkazem, bolj primeren za nekoga mojih let, vendar sem jih moral razočarati. Nikoli me ni zanimalo kopičiti staro slavo, bolj me zabava novo ustvarjanje, čeprav se starim pesmim ne bom odrekel in menim, da smo našli idealno ravnotežje novih in starih pesmi, ki jih bomo igrali na koncertih. Stare pesmi igramo v popolnoma novih aranžmajih in, če zaživijo, jih bomo igrali še naprej, če ne, ne bomo. Moram pa dodati da te stare pesmi, ki jih igramo, zvenijo bolje kot “originali”, pravi Sacher.

V repertoarju sta se našli tudi skladbi 'Neobičan dan' in '60-65', v osveženih aranžmajih, ki jih bomo imeli priložnost slišati tudi na uradni koncertni promociji albuma 7.11. v klubu Boogaloo v Zagrebu, kjer nas, poleg novi pesmi, pričakuje tudi Sacherjev glasbeni presek iz časa Haustorja in Vještic. V tej glasbeni retrospektivi in novostmi z albuma 'Biser, ambra, jantar', za koncert v živo na Sacher, tudi po 40 letih glasbene kariere pripravlja svoj prepoznavni Sacher-POP - "Slojevit, smrtonosno resen, a veder, kot kadar vzide sonce po dežju, ko je še vse razmočeno.''

SACHER // ČETRTEK, 7.11. // BOOGALOO 
Vstopnice za koncert  (80 kn) so v prodaji na Petrolu in na vseh prodanjih mestih Eventima.

Foto | Saša Welles


Nazaj