Skladba s pomenljivim besedilom, ki je prvič odmevala na odru Portoroškega Avditorija davnega leta 1996 je postala velik in prepoznaven hit, po več kot 23 letih pa je končno dobila različico – v čisti rock obliki! Fantje iz skupine San Di Ego so se opogumili, legendarno pesem posneli in jo takoj predstavili Tuliu Furlaniču in Dragu Misleju – Mefu.

Kako se je vse skupaj začelo?
Besedilo za pesem je napisal Drago Mislej Mef, glasbo pa pokojni Danilo Kocjančič, v originalu jo je zapel Tulio Furlanič. S skladbo je skupina 'Halo' leta 1996 sodelovala na Melodijah morja in sonca, čeprav skladba ni zmagala, je postala daleč najbolj znana in popularna skladba omenjene skupine. Priredba večne uspešnice 'Anita ni nikoli…' je nastala spontano, med snovanjem tretjega albuma skupine San Di Ego in preigravanjem različnih pesmi.

Ker je vse skupaj dobro izpadlo, so se odločili, da za mnenje povprašajo Tulia Furlaniča in Draga Misleja Mefa, ki sta o priredbi povedala: 'Čisti rock, sem zadovoljen. In niti malo ljubosumen – original je original, vendar je priredba dobro narejena.' – TULIO FURLANIĆ. 'Najprej moram povedati, da Anito poje Tulio. Potem jo pojejo tudi ostali, tudi San Di Ego, recimo.  San di Ego jo dobro zapojejo in tudi zaigrajo jo zelo dobro. Če bi bil Tulio 50 let mlajši, bi jo igral na ta način ' – DRAGO MISLEJ MEF

Tretji album skupine San Di Ego bo izšel prihodnje leto, pospremil ga bo tudi koncert v ljubljanski Cvetličarni, ki bo 20. marca 2020.

FOTO: DARE BRENKO


Nazaj