Zvezdan Simić aka DJ Zeds že 20 let skrbi za kakovostno soul in RnB glasbo, ki jo pod znamko Sladica uspešno predaja glasbenim sladokuscem v naši regiji. Začetki segajo v leto 2000, ko je Zeds pričel z radijsko oddajo na takratnih frekvencah Gama MM. Sledila je organizacija zabav pod imenom Sladica, ki že dobro desetletje sodijo v sam vrh klubskega dogajanja v Ljubljani.

Projekt je pripeljal do sestave vrhunskega banda z izbranimi vokalisti. Tako v zadnjih nekaj letih Sladica Live dogodki burijo duhove domače glasbene scene, na katerih jagodni izbor domačih vokalistov izvaja svetovne uspešnice soul, rnb in funk glasbe. V letu 2020, ob 20-letnici Sladice, prihaja avtorski album z naslovom Sladica 20. Avtorska ekipa prekaljenih mačkov domače glasbene scene, v sestavi Jani Hace (Siddharta, Elevators), Tadej Košir (Muff, Nina Pušlar), Erik Marenče (Zebra Dots, Neomi) in Ivo Rimc (Leeloojamais, Zebra Dots), z Dj Zeds-om na čelu obljubljajo veliko soula in vokalnih presežkov.

Prva skladba z naslovom Klic na pomoč, razkriva prvo sodelovanje na omenjenem prvencu. Lara Love, bolj znana kot nekdanja pevka skupine Leeloojamais, se po daljšem premoru z novim zagonom vrača na glasbeno prizorišče. Prvi single je najbolj spevna pesem na albumu in Lara Love se je izkazala kot prava izbira. Skladba je nastala lanske jeseni, prihaja pa iz arhiva nedokončanih pesmi Janija Haceta. Z albumom Sladica napoveduje promocijski koncert, ki se bo odvil 23. aprila 2020 v Kinu Šiška.

CREDITS:
Žanr: Pop/Disco
Glasba: Jani Hace, Lara Puntar
Besedilo: Lara Puntar, Ivo Rimc
Aranžma: Jani Hace, Ivo Rimc, Tadej Košir, Erik Marenče, Lara Love, Zvezdan Simić - Zeds
Vokali: Lara Love
Posneto: Penrose studio
Produkcija: Jani Hace, Jernej Kržič
Lastnik posnetka: Zvezdan Simić - Zeds


Nazaj