V nabito polni dvorani Doma kulture Velenje je osemčlanska zasedba tolkalcev, ki je v letu 2014 prejela tudi Prešernovo nagrado, odigrala še en koncert v počastitev 20-letnice delovanja. Skupina, ki je prvič po opnah udarila v letu 1999, se je z uro in pol dolgem koncertu dotaknila številnih glasbenih žanrov, od klasike do pop-rocka, diska, etna in celo narodnozabavne glasbe! Na koncertu so se jim pridružili gostje: pianistka in pevka Sanja Mlinar Marin, plesalki Zoja Krenker in Anja Zaverla, folklorna skupina Ponikva pri Žalcu.

SToP je občinstvo popeljal skozi filmsko glasbo serije Odpisani, do etno skladbe Predica, rokerske Bohemian Rhapsody, preko Avsenikovega uspešnic vse do avtorskih skladb Stop-ovcev. Jagodni izbor, ki je navdušil občinstvo je sicer le skromen del repertoarja, ki ga ima na zalogi naša tolkalna skupina, toda za ta dogodek je bil več kot primeren! SToP se je ob tej priložnosti zahvalil Glasbeni šoli Velenje za podporo vseh 20 let delovanja. Predstavnik Mestne Občine Velenje Drago Martinšek pa je prenesel čestitko župana Bojana Kontiča in praktično darilo!

SToP - Slovenski tolkalni projekt, ki že vse leto na oder postavlja dogodke ob 20-letnici, tudi s tem še ni rekel zadnje, saj člane čaka še divja jesen in prijeten december!

SToP so: Matevž Bajde, Damir Korošec, Barbara Kresnik, Franci Krevh, Tomaž Lojen, Davor Plamberger, Marina Golja in Dejan Tamše.

Foto: Ksenija Mikor


Nazaj