V SNG Drama Ljubljana tudi v novem letu nadaljujemo z glasbenim ciklom Drama Akustika, kjer gledališkemu občinstvu predstavljamo glasbene presežke pretežno domačih glasbenic in glasbenikov. Tako bosta 12. in 19. januarja na veliki oder Drame stopila Severa in Gal Gjurin. Za to priložnost posebej prirejen akustični zvok obeta čaroben večer liričnosti in avtorske glasbe.

Koncert se bo sprehajal po več zvočnih pokrajinah. Od minimalizma enega ter dveh glasov, od intime do bendovskega zvoka, vse do godalnih aranžmajev. Spremljevalno skupino sestavljajo izkušeni in mlajši glasbeniki, prefinjen kolektiv, s katerim redno sodelujeta. Gal izdaja nov album tudi v Kanadi, kjer trenutno deluje, Severa pa predstavlja novo avtorsko gradivo, zato poleg poznanih ne bodo umanjkale tudi nove pesmi. Poudarjena ljudskost in liričnost njune glasbe bo posebej zazvenela v pokrajini, oblikovani prav za to priložnost, ter v svežih aranžmajih pod prsti in loki godalnega kvinteta. Tako se nam 12. in zaradi velikega povpraševanja še 19. januarja ob 19.00 obetata magična večera glasovnega blagozvočja in bogate avtorske glasbe.

O Severi in Galu Gjurinu
Gal in Severa Gjurin sta brat in sestra in njuna glasbena pot se prepleta že od ranega otroštva. Čeprav imata oba izjemno plodno solistično glasbeno kariero, se v različnih projektih pogosto najdeta na skupnem odru. S številnimi kompozicijami, ploščami in koncerti puščata neizbrisen pečat v sodobnem glasbenem prostoru.  

Foto: Jana Furman

 


Nazaj