21. maj 2020 - V času koronavirusa, ko so koncertne hale in kinematografi še zaprti, bo za varno glasbeno zabavo poskrbel prvi drive-in koncert v Sloveniji. Na parkirišču SES-ovega Centra Vič  bo namreč v soboto, 30. maja, z začetkom ob 18. uri brezplačni koncert rock skupine Tabu, ki je na slovenski glasbeni sceni že več kot 20 let. S svojo glasbo in besedili so vseskozi rušili tabuje, zato bodo še enega odstrli prav s trendovskim in v svetu že uveljavljenim drive-in koncertom.

Obiskovalci bodo lahko iz udobja svojih jeklenih konjičkov po koncertu na velikem platnu v drive-in kinu uživali še v dokumentarnem filmu Zgodba za jutri, ki opisuje delo in ustvarjanje Tabujevcev. Hostese na kotalkah bodo poskrbele za varno postrežbo hrane in pijače. Omejeno število brezplačnih mest na parkirišču Centra Vič lahko rezervirate na strani www.kino-bezigrad.si.

Inovativen drive-in koncert je glasbena različica bolj poznanega drive-in kina, v sklopu katerega s projekcijami sedme umetnosti na parkirišču Centra Vič danes že tretje leto zapored začenja tudi Kino Bežigrad. Drive-in kino po svetu doživlja razcvet, saj dogodki, ki jih lahko spremljamo iz udobja osebnega avtomobila, omogočajo, da ne prihaja do stikov med obiskovalci.


Nazaj