Časi v katerih smo se znašli so zelo kritični tako za nas, kot za našo publiko. Trudimo se, da delo na virtualnih srečanjih naše organizacije poteka čim bolj nemoteno in produktivno.  Aktivnejši smo na naših družbenih omrežjih, kjer želimo vzdrževati pozitivno energijo med našimi sledilci in duh TEDxLjubljana. Prizadevamo si ozaveščati našo publiko o pomembnosti upoštevanja navodil NIJZ in socialne distance.

Ob nastanku problematike virusa COVID-19, je organizacija TEDxLjubljana izrazila podporo dogodku »Slovenija, ostani doma!«.  Zaradi krizne situacije je ključnega pomena, da Slovenija stopi skupaj. Enotno in suvereno, z dobroto in nesebičnostjo. To je ideja, ki se nam zdi trenutno ključna za širitev med ljudi po svetu. S tem namenom smo se pridružili ideji »Slovenija, ostani doma!«, ki je koncertno izkušnjo pripeljala na naše zaslone.

Koncert se je odvil včeraj 20.3.2020 prek družbenega omrežja Facebook. Idejo so podprli številni veliki slovenski glasbeniki in sicer Dejan Vunjak, Emkej, Zlatko, Raiven, Lea Sirk, Maša Golob, Maja Založnik&Moonshine, Gal George Gjurin, Severa Gjurin, SoulGreg Artist in Nina Merkoci. Gledalcev je bilo preko 60 tisoč, zato je bilo vzdušje res nekaj posebnega. Dogodek je povezoval voditeteljski par in sicer najuspešnejša slovenska influenserka Lea, bolj znana kot Lepa afna in priljubljenem voditelj Boštjan Romih.

Omenjeni dogodek je bil organiziran na pobudo Nike Močnik (Eventnika), Petra Zupančiča (PPD Distribucija), Mihe Kolmančiča in sicer neprofitno, kar pomeni, da organizatorji ter vsi nastopajoči niso imeli nobene finančne koristi. To je  sporočilo oz. ideja, katero TEDxLjubljana močno podpira, saj menimo, da so v dani situaciji veliko bolj relevantne druge vrednote in prioritete, ki niso povezane s finančno koristjo.

Koncert je bil deležen izredno pozitivnega odziva, kar je bilo zelo vzpodbudno za nastopajoče, kot tudi organizatorje, ki so se s takimi razmerami spopadali prvič. Upamo, da jih bomo lahko kmalu poslušali tudi v živo, mimo naših družbenih omrežjih. Zatorej znova pozivamo svojo publiko in javnost h strpnosti, upoštevanju pravil in kolektivnem razmišljanju za prihodnost vseh nas!

Oglejte si videoposnetek.

Ostanimo zdravi!


Nazaj