Vrhunska mlada pevka in vsestranska umetnica predstavlja prvenec, na katerem so tudi pesmi 'Ocean' (zmagovalka FeNS), 'Ne vem, če sem v redu' (Ema Freš), 'Muza', 'Tvoja budala', naslovna 'Ta neki neki' pa tudi pesem v japonščini!

"Sploh mi ni jasno, da se to dejansko dogaja! In ja, ta album je moj otrok, še posebej moja japonska pesem, ki sem jo čisto slučajno pisala ravno devet mescev (smeh)."

Če česa, 20-letnici iz Šentjurja pri Celju ne moremo zameriti navdušenja ob tem, ko je končno dočakala izid svojega prvega albuma. Tudi v digitalnih časih, ko kraljujejo singli in epeji, je namreč album še vedno format, ki nakazuje neko ustvarjalno resnost in ambicioznost. Za mlade glasbenike, ki se šele prebijajo na sceno, pa je dolgometražni prvenec tudi vizitka. Stella se na novo stopničko vzpenja z zvočno razgibanim albumom, h kateremu se je v zadnjih dveh letih postopno vzpenjala s serijo petih kvalitetnih singlov in videospotov, tem pa je zdaj dodala še pet novih skladb pa eno v japonščini in tri akustične izvedbe, v katerih dokazuje, da je tudi mojstrica petja v živo.

"Karseda aktivno sem vključena v vsak proces, od ideje do studijske obdelave in vizualne predstavitve pesmi. Večino besedil napišem sama, dodam melodijo, demo posnamem v domačem studiu, ga pošljem producentu Blažu Hribarju in ga skupaj dodelava. Pogosto ne začneva znova, ampak le gradiva na obstoječi strukturi. Pri nekaj pesmih je v končni verziji ostal celo vokal, ki sem ga posnela doma, z odejo namesto absorberjev (smeh). Nato si izmislim video koncept. Pri tem mi pogosto pomaga mami, odlične ideje ima tudi Neža Čuvan, maskerka, ki me je v videu Ta neki neki preobrazila v vilo. Pri končni izvedbi in detajlih je glavni režiser, snemalec in video montažer, ki je bil pri Ta neki neki Rok Mlinar. V svoje spote pa rada vključujem tudi ples, saj sem tudi sama plesalka in koreografinja."

"Mogoče mi bo šele čez par let jasno, kaj se trenutno dogaja. Mogoče pa mi bo jasno, ko bom v roke prijela svoj fizični album. Kdo bi vedel. Na njem se vrstijo vse moje dosedanje pesmi, od Oceana, do Ne vem, če sem v redu, pa do Muze in naprej. Poleg teh svojo vizualno podobo postopoma dobivajo še Ta neki neki, Kriptonit in Daljnogled, prav z veseljem pa bi posnela tudi lastno koreografijo za svoj avtorski japonski komad, ki sem ga v slovenščini imenovala Grom. Komaj čakam, da boste slišali vse! Zagotovo pa bo prišel tudi trenutek, ko bom lahko svoje pesmi z občinstvom delila v živo," vam ob izidu prvenca sporoča samosvoja Stella, o kateri bomo zagotovo še veliko slišali.

»Ta neki neki je prevod francoske fraze 'je ne sais quoi', oz. tisto, čemur se angleško reče 'the x factor' ... Nekaj, kar ti je na nekom ali nečem tako všeč, pa tega ne znaš ubesediti.«

"Povod za to pesem so bile besede mojega menedžerja, ko je kdaj rekel, da kakšni pesmi nekaj manjka, pa ni znal povedati kaj: 'Neki, neki ... manjka!' To je bil štart, rdeča nit, tudi naslov, navdih za besedilo pa je bila seveda zaljubljenost," pravi o svoji novi pesmi Stella, ki nas je nehote z naslovom spomnila tudi na svojo romunsko dogodivščino, kjer se je na TV-šovu X Factor med tisoči kandidati prebila v top 20. To je bilo več kot dve leti nazaj, vmes je osvojila tudi kakšen festival in nanizala kup pesmi, ki jih bo še z nekaj novostmi že naslednji teden predstavila kot svoj prvi album 'Ta neki neki'.

Napovedni singel pa vas bo do takrat zelo težko pustil na mestu: "Kot veste je ena mojih ljubezni tudi ples in tokrat sva se s producentom Blažem Hribarjem potrudila ustvariti pop komad z veliko plesne energije, Mark Černilec, ki igra v prejšnjem videu mojo muzo, pa je za video pripravil super koreografijo."

Rdeča nit videospota je lov za zakladom, ki so ga posneli v Celju in okolici: "Ko najdem zemljevid, se s skrivnostnim neznancem podava v iskanje tistega neki neki, ki je v filmčku vizualiziran kot kristal. Ob avanturi imamo tudi akcijsko sceno zavito v ples. Koreografijo je, kot rečeno, pripravil Mark Černilec, ki obvlada hip hop, jaz sem bolj doma v modernem plesu. Sem si pa vedno želela posneti kakšno borbeno sceno in ta mi je zelo všeč. Sanje uresničene!" se ob omembi 'girl power' momenta nasmeji Stella.

"Tudi tokrat bi se zahvalila Blažu Hribarju za odlično produkcijo, pa tudi Evi Vrečko, ki je za to in še nekaj pesmi na albumu zaigrala na violino. Kot pri 'Muzi' se je tudi pri 'Ta neki neki' kot režiser, snemalec in montažer odlično odrezal Rok Mlinar, za mojo vizualno podobo pa so poskrbele Neža Čuvan, Solo Mila in Aleksandra Podbregar iz Cvetličarnice. V glavni vlogi se mi je pri lovu na zaklad pridružil Denis Trap, zmagovalec Slovenske note 2019, Marku pa sta se v plesnih scenah pridružili še dve odlični hip hop plesalki iz plesnega centra Bolero, Ema Mlakar in Lana Vrtačnik. Uživajte v poslušanju in ogledu, iz Stellinega tabora pa se vam spet oglasimo že naslednji teden - z njenim prvim albumom 'Ta neki neki'!

Danes, ob 18. uri na našemu YT kanalu, bo premierno predstavljen videospot za novo skladbo 'Ta neki neki'.

Več informacij


Nazaj