Tržič, 13. september 2017 - Tržiški muzej v sodelovanju z Romano Krajnčan in pod glavnim pokroviteljstvom Občine Tržič, pripravlja v petek, 15. septembra 2017, ob 20. uri še zadnjega iz niza petih Glasbenih večerov. Tango story & Nuška Drašček bodo nastopili v Germovki, prenovljeni kovačnici, ki je konec avgusta gostila že enega od dogodkov Festivala Paradiž.

TANGO STORY je projekt Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 – Ptuj. Skupaj z svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovičem, je nastopil na največjih odrih v Sloveniji, Hrvaški in Bosni in Hercegovini, ter imel zelo uspešno turnejo v ZDA. Tokrat se vrača v prenovljeni zasedbi z enim najpomembnejših virtuozov današnje generacije na harmoniki Borutom Zagoranskim. Poleg njega v zasedbi igrajo še violinist Matija Krečič, kitarist Marko Korošec, kontrabasist Žiga Golob in Mladen Delin, ki igra klavir.

V večeru polnem strasti, temperamentne glasbe, plesa in petja, nas bodo mednarodno uveljavljeni glasbeniki popeljali od starega Tanga Vieha iz gostiln in bordela do Tanga Nueva – klasičnega modernega tanga.

 »Verjamem da bo strastne večer, poln virtuoznosti in  fantastične glasbe. Obiskovalce bomo popeljali od starega Tanga Vieha iz gostiln in bordela do Tanga Nueva, klasičnega modernega tanga«, napoveduje Mladen Delin, vodja zasedbe Tango Story. Dodaja, da je tango »poseben ravno zato, ker združuje  klasično glasbo, jazz in  argentinsko etno glasbo. Naše izkušnje s slovenskih odrov so zelo dobre. Tango je univerzalni jezik, ki ga vsi poznajo. Verjetno zato, ker je močno povezan s plesom, ki je vse bolj popularen tudi pri nas.« Tango Story občasno sodeluje s svetovnima svetovnima prvakoma v argentinskem tangu, Andrejo Podlogar in Blažem Bertoncljem, ki pa ju v Germovki zaradi prostorske stiske ne bo. »Ko imaš pred seboj take plesne profesionalce, je mnogo lepše gledati in opazovati, kot pa posegati v to zelo zahtevno področje. Zaenkrat ostajamo pri igranju,« je z nasmehom na ustih na vprašanje, če fantje znajo samo igrati ali tudi zaplesati tango, odgovoril Mladen Delin.

Posebna gostja večera bo Nuška Drašček, tako da se obeta voklano inštrumentalni vrhunec.

NUŠKA DRAŠČEK velja za eno najboljših in najbolj vsestranskih slovenskih vokalistk. Navdušuje se nad šansonom, muzikalom, gospelom, bluesom, popevko, spevnimi jazz standardi, kvalitetnim popom, rnb-jem, funkom in soulom. Uveljavlja se tudi na področju klasične in operne glasbe. Nuška Drašček je kot solistka nastopala že z vsemi pomembnimi orkestri in big bandi pri nas.

V Tržiškem muzeju je nastopala že v prvem ciklusu koncertov pred dvema letoma in uživala v intimnem prostoru, kakršen je tudi Germovka. „Meni  osebno je všeč bolj majhen prostor, tako se ustvari bolj intimno vzdušje, vsakega človeka lahko pogledaš v oči in iz njih razbereš ali uživa v koncertu ali ne. To so delikatesni koncerti, ki jih je dobro imeti vsake toliko časa,« pravi Nuška Drašček.

Vstopnice po 12 evrov so na voljo v Tržiškem muzeju, v TPIC Tržič, na elektronskem naslovu ali na telefonski številki 04 53 15 500. Generalni sponzor prireditve je OBČINA TRŽIČ. V priponkah pa najdete tudi tonski izjavi.

Vabljeni na Glasbeni večer v Germovko, v petek, 15. septembra 2017, ob 20. uri. Pričakujejo vas Tango story & Nuške Drašček.