Europa Donna bo ob svoji 20. obletnici obstoja v Sloveniji to soboto praznovala tudi v Mariboru. V Stari dvorani SNG Maribor bodo slavnostno vzdušje pričarale štiri vrhunske vokalistke, novosadska skupina The Frajle.

Najbolj popularna ženska skupina v regiji bo ob tej priložnosti poklonila ljubezen in to dobesedno, kot se imenuje njihov zadnji album "Ljubav na dar«. Prav mariborska publika bo lahko v soboto uživala v njihovem prvem samostojnem koncertu v Sloveniji. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic je namenjen združenju Europa Donna za nakup naprave za merjenje kostne gostote ter mišične in maščobne sestave telesa – DXA, za Onkološki inštitut v Ljubljani.

The Frajle se redno odzivajo na humanitarne koncerte in dogodke, zato so s svojo angažiranostjo na tem področju pripomogle k uspešnosti številnih humanitarnih projektov v regiji. Aktivne so v hrvaškem društvu “Sve za nju”, ki nudi podporo ženskam, obolelim za rakom na dojkah in tudi v Srbiji v “Fondaciji Nataša Kovačević”, ki pomaga pri razvoju in izobraževanju mladih športnikov kot tudi športnikom z zdravstvenimi težavami.

The Frajle uspevajo v tem, kar mnogim na svojih nastopih ne uspeva. Skozi ves koncert držijo publiko v napetosti s točkami, ki s svojo značilno kostumografijo stilsko zajemajo čardaš, pop, rock in tudi šansone. Zato se včasih se zdijo kot prava kabaretska družina.
The Frajle osvajajo srca po vsej regiji, saj nastopajo v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Črni Gori in na Hrvaškem.

Osvojile so številne nagrade med katerimi sta dve MTV nagradi (“MTV Gold Award” za spot “Fina” in “Pare vole me” v remiksu z DJ Gramophondziejem), “Oskar popularnosti” za nabolje prodajan album, “Oskar popularnosti” za naboljšo pop skupino, “Runjićev galeb” za doprinos na področju glasbe, “NAXI Radio nagrado” za najbolj poslušano pesem, “Zlatna bubamara” za balkansko skupino leta, nagrado “Good Feeling”, “Hello nagrado za humanost” in vrsto drugih nagrad in priznanj s strani tuje publike, medijev, glasbenih kolegov in kritikov.

Izdale so 4 izjemno uspešne albume, od katerih bodo zadnjega z naslovom “Ljubav na dar” predstavile tudi v Mariborskem SNG-ju. 

Več informacij o skupini The Frajle