Tinkara Kovač: "Greva tja". Tinkarina nova avtorska skladba
Tinkara Kovač in Domen Gracej vam po lanskoletnih skladbah Po zimi, Po zimi – pomlad in Moder let galeba, pošiljata novo skladbo, ki je hkrati voščilo z dobrimi željami za leto 2018.

Glasba // Tinkara Kovač, Domen Gracej
Besedilo // Tinkara Kovač
Priredba // Domen Gracej

Glas, spremni glasovi // Tinkara Kovač
Tolkala, sintetizatorji, vzorčenje, mali boben // Domen Gracej
Akustične in najlonske kitare // Emir Ibrakić
Bas // Matej Tekavčič
Dobro // Matteo E Basta
Violine // Danijel Bogataj
Klavir, hemond, sintetizatorji // Jean Markič
Bobni // Jure Maček

Produkcija in miksanje // Domen Gracej
Končna zvočna podoba // Domen Gracej, Gal Gjurin
Studio FONO // Ljubljana, Slovenija, januar 2018

Danilo Kocjančič friends: "Nisi prva, nisi zadnja".  Tinkara gostja na velikem koncertnem dogodku 3. 2. 2018 in v intimni priredbi skladbe Danila Kocjančiča
3. februarja bo v Areni Bonifika v Kopru veliki koncertni dogodek »Nisi prva, nisi zadnja«, posvečen Danilu Kocjančiču. Na ta dan bo izšla istoimenska plošča, na kateri so zbrana Kocjančičeva zadnja avtorska dela. Nekaj skladb pa je še neobjavljenih.

Koncertni dogodek in izid albuma smo Danilovi glasbeni prijatelji in kolegi pospremili s še eno intimno akustično različico skladbe »Nisi prva, nisi zadnja«.

Glasba // Danilo Kocjančič
Besedilo // Drago Mislej Mef
Priredba // Matjaž Sterže
Glas // Tinkara Kovač, Ladi Mljač
Kitara // Matjaž Sterže
Produkcija // Jadran Ogrin
Studio JORK // Dekani, Slovenija, december 2017

"Tinka Tonka Flavtofonka in neandertalčeva piščal iz Divjih bab". Tinkarin knjižni prvenec gre v tem mesecu v distribucijo po celi Sloveniji

Slikanica »Tinka Tonka Flavtofonka in neandertalčeva piščal iz Divjih bab« je prva v zbirki Flavtofonija. V prvem delu knjige je kratka pravljica o neandertalki Tinki Tonki, ki se rodi v jami Divje babe in se nauči igrati na neandertalčevo piščal. V drugem delu  knjižice je zemljevid, časovnica, kdaj je bila piščal narejena, sledi opis raziskovalcev piščali, kakšne so tehnične zmogljivosti piščali, kako se nanjo igra. Na koncu je še slovar glasbenih izrazov. Knjiga vsebuje aktivacijsko kodo za tri kratni prenos glasbene pravljice s spleta.

Avtor glasbe v pravljici je Gal Gjurin, posebna glasbena gostja, ki igra na neandertalčevo piščal oz. tidldibab, pa je Katinka Dimkaroski, hči pokojnega Ljubena Dimkaroskega, ki nosi največje zasluge za poznavanje te piščali. Slikanica je bogato opremljena z ilustracijami Kiki Klimt.

Več informacij