Tri članice popularne hrvaško-slovenske skupine Učiteljice: Ana, Silvija in Andrea so pred kratkim obeležile že 8 let skupnega glasbenega ustvarjanja in svoji številni publiki širom Balkana se za vrsto let podpore zahvaljujejo z novo pesmijo, ki nosi naslov Bura i Tsunami.  Po precej dolgem »dopustu« od koncertov so dekleta odločila, da je čas za nov veter in bolj vesele vikende. Svoje poslušalce in obiskovalce koncertov zato razveseljujejo z dinamično in zabavno pesmijo, ki bo zagotovo popestrila marsikateri konec tedna.

»Lahko bi se reklo, da smo končno prišle na svoje. Z besedami se ne da opisati koliko nam je manjkalo druženje, petje, zabava. Življenje glasbenikov zna biti naporno. Delamo ponoči, veliko smo na poti, ogromno je studijskih obveznosti ... Šele, ko se življenje ustavi se zaveš kako zelo rad počneš to kar počneš in začneš ceniti tudi stvari, ki so ti bile prej manj ljube. Kot vsem glasbenikom je tudi nam dovolj pandemije in slabe volje,« pravi ptujčanka Ana Vurcer in dodaja, da je pravi čas za koncerte, ljubezen in pozitivo. »Srečna sem, da je naš razpored koncetov za pomlad in poletje že poln, nova pesem pa je kot ustvarjena za razigrane, tople večere ter druženja z našo publiko,« še dodaja Ana. Pri izbiri pesmi dekleta niso nič kolebala, odločile so se za ekipo s katero tesno sodelujejo že od samega začetka. Želele pa so si pozitivno pesem, ki bi prinesla vsaj malo dobre volje in zamajala boke poslušalcev.

»Poskočen ritem ter hudomušno besedilo kar vabita na ples in zabavo,« pove Silvia, kar je tudi glavni namen nove pesmi Bura in Tsunami še dodajajo dekleta. »Pesem podpisuje najboljša avtorska ekipa, ki že vsa leta bedi nad nami, to sta Dušan Bačić in Bojan Dragojević. Skupaj smo dali vse od sebe in dekleta verjamemo, da bo nova pesem prava osvežitev tega poletja,« pojasni in napoveduje Ana. Učiteljice se bodo z novo pesmijo tudi letos, že tradicionalno predstavile na CMC festivalu v Vodicah. »CMC festival nam prinaša srečo v smehu dodajo dekleta. Vse pesmi, ki smo jih izvedle na festivalu so postale uspešnice,« dodajajo za konec. 

FOTO: Bojan Dragojevič


Nazaj