Na četrtem koncertu mednarodnega glasbenega cikla Mladi virtuozi bodo odmevali lahkotni zvoki pihal. Prisluhnili boste dvema slovenskim glasbenicama – Annemarie Glavič na flavti in Vidi Vatovec na saksofonu. V prvem delu večera bo nastopila Annemarie Glavič, ki trenutno zaključuje dodiplomski študij prečne flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Udeležuje se številnih tekmovanj in se izpopolnjuje na mojstrskih tečajih pri priznanih mednarodnih profesorjih. Dejavna je tako v komornih zasedbah kot tudi v orkestrih. V drugem delu bo zazvenel saksofon, in sicer se bo z njim predstavila Vida Vatovec, ki je že med šolanjem posegala po visokih rezultatih na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih. Poleg udejstvovanja v različnih komornih skupinah redno sodeluje tudi z mladimi slovenskimi skladatelji.

Annemarie Glavič trenutno obiskuje tretji letnik dodiplomskega študija prečne flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Začela je na Glasbeni šoli Domžale pri profesorici A. Humar. Pod njenim vodstvom se je udeležila nekaterih tekmovanj, uspeh in želja po znanju pa sta vodila k temu, da se je po končani nižji glasbeni šoli vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Sodelovala je v različnih orkestrih, zborih, komornih zasedbah in priložnostnih sestavih. Trenutno študira v razredu profesorice K. Šantl Zupan. Udeležuje se tekmovanj (mednarodno tekmovanje Davorina Jenka 2017 – zlata plaketa, državno tekmovanje Temsig 2019 – prvo mesto in zlata plaketa), sodelovala je z Orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana in je dejavna v več komornih zasedbah in orkestrih. Glasbeno znanje dodatno izpopolnjuje in širi na seminarjih pri profesorjih, kot so J. Beaudiment (FRA), B. Evcil (TUR), E. N. Kozmus (SLO), M. Zupan (SLO), J. Ostry (POL).

Mateja Hladnik je srednjo glasbeno šolo končala v Celju in leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. J. Lovšeta. Med študijem je v programu Erasmus en semester študirala na Konservatoriju v Kristiansandu na Norveškem. Po študiju se je zaposlila na Glasbeni šoli Celje, kjer je delovala kot profesorica klavirja in korepetitorka na osnovni in srednji stopnji. Zdaj deluje kot višja strokovna sodelavka korepetitorka na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V prvem delu se bo Annemarie predstavila z deli F. Schuberta, R. Dicka in V. Žuraja.

Vida Vatovec je mlada saksofonistka, ki je svojo glasbeno pot začela pri prof. B. Bizjak Kotnik, pod mentorstvom katere je tudi maturirala, trenutno pa obiskuje tretji letnik Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu M. Drevenška. Med šolanjem je na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih posegala po visokih rezultatih, prav tako je kar nekajkrat sodelovala z različnimi zasedbami – plesnim oddelkom KGBL, komornim pevskim zborom Ave, Pihalnim orkestrom Slovenske vojske ter Simfoničnim orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana. Sodeluje tudi v različnih komornih skupinah, kot so ansambel saksofonov AG, ansambel saksofonov KUG sax Sippia in (nekdanji) kvartet saksofonov Patetiko. Redno se izobražuje pri domačih in tujih uveljavljenih profesorjih in glasbenikih ter sodeluje z mladimi slovenskimi skladatelji, kot sta Tilen Lebar in Gašper Muženič.

Sae Lee je diplomantka tokijske univerze Toho Gakuen, kjer sta jo učila profesorja Kazuhiko Nakajima in Ecuko Tazaki. V letih 2007 in 2008 je z odliko končala študij klavirja in komorne glasbe na Pariškem glasbenem konservatoriju. Njeni profesorji so bili M. Beroff, E. Le Sage in L. Hadady. Je dobitnica devetih prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Izpostaviti velja prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Citta di Padova in prvo nagrado na mednarodnem pianističnem tekmovanju Alberta Roussla. Kot aktivna komorna glasbenica sodeluje s saksofonistom Mihom Rogina, s katerim nastopata po svetu kot Duo Kalypso. Sae je klavirska spremljevalka primabalerine in direktorice baleta Pariške opere Aurélie Dupont. Nastopila je v več televizijskih in radijskih prenosih po Japonskem in Evropi. Zaposlena je na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. V drugem delu bodo na sporedu dela N. Šenk, R. Schumanna in P. Swertsa.

Koncert bo na sporedu 28. novembra ob 19.30 v Viteški dvorani Križank. Brezplačne vstopnice si zagotovite pri blagajni Križank in na naši spletni strani.


Nazaj