Obiskovalcem bo vstop na stadion omogočen od 17. ure naprej, festival pa se bo pričel ob 20. uri. Po koncertnem delu bodo občinstvo do vse do jutranjih ur zabavali znani DJ-ji. Vstopnice so na Hrvaškem že v prodaji od 8. julija, kmalu pa bodo na voljo tudi na prodajnih mestih po Sloveniji.

Seveda so dosegljive tudi preko interneta in sicer na naslovu www.moja-ulaznica.com

SIMPLE MINDS
Škotski bend je nastal na tradiciji post-punk art rocka, s skupino U2 ga uvrščamo med največje epske pop zasedbe vseh časov. Njihov največji hit je prav gotovo Don't You (Forget About Me) iz filma Breakfast Club. V obdobju 25-letnega delovanja in s prodanimi 25 milijoni albumov so pustili močan pečat na svetovni glasbeni sceni. V Clyde Auditoriumu v njihovem domačem Glasgowu se je pričela njihova letošnja koncertna turneja. Pevec in vodja skupine Jim Kerr ter njegova leva roka, kitarist Charlie Burchill in ostali člani so polno zaposleni, v začetku maja so prvič v svoji karieri nastopili v londonskem Royal Albert Hallu. Svoje kreativno potovanje so nedolgo tega zaokrožili s kompilacijskim albumom The Best Of Simple Minds, na katerem je 20 vrhunskih uspešnic ter z novim studijskim albumom Cry. Glasbeno moštvo ne miruje, so že sredi priprav za novi album, ki bo objavljen v septembru 2003.

THE STRANGLERS
Skupina The Guilford Stranglers je leta 1974 nastala v Veliki Britaniji. Člana skupine Cornwall in Thompson sta se leto pozneje preselila v London, bend pa je dobil ime The Stranglers. Njihove zgodnje pesmi so bile polne odtujenosti, takšen je bil tudi proto punk. Skladbe, kot so Peasant in the Big Shitty, Feeel Like a Wog, Down in the Sewer in Ugly so bile ostre in brezkompromisne. Debitirali so z albumom Rattus Norvegicus. Prva koncertna turneja leta 1977 je bila obeležena z nasiljem, zato so jih označili za kontroverzne. Kljub temu so zabeležili nekaj velikih hitov, kot so Peaches, Something Better Change. Tudi albuma Black and White in The Raven sta postregla z udarnimi skladbami ( Five Minutes, Walk On By, The Duchess). Najboljši so bili na začetku, ustvarjali so glasbo, ki je bila trda in kruta, vendar nikdar dolgočasna.

IGGY POP
Veliko razlogov je za to, da je Iggy Pop proglašen za očeta punka. Vsaka punk skupina si je doslej hote ali nehote sposojala njegove glasbene obrazce. Že leta 1967 si je nadel ime Iggy Pop ter ustanovil bend The Psychedelic Stooges. Z albumom Raw Power (1974) so prišle tudi droge. V nevropsihiatrični kliniki v San Franciscu ga je obiskal David Bowie in mu pomagal pri samostojni karieri. V njegovi glasbeni karieri beležimo številne ustvarjalne premore. 1986 je posnel album Blah Blah Blah, dve leti pozneje pa še heavy-metalni Instict. Tudi v zadnjih letih je diskografsko aktiven, objavil je albuma Avenue B (1999) in Beat Em Up (2001). V rock enciklopedije bo zapisan kot eden najboljših izvajalcev v živo, pa tudi kot eden najbolj vplivnih rock glasbenikov v celotni zgodovini sodobne glasbe.

SIDDHARTA
Spomladi 2001 je izšel album skupine Siddharta z naslovom Nord. Celo leto je bil prisoten na lestvici Slo Top 30, dosegel je tudi prodajni rekord, saj je bil najhitreje in najbolje prodajan album. Trenutno je prodanih okrog 22.000 izvodov Norda, kar mu daje dvakratni platinasti status.V letu Norda so bili posneti trije spoti, in sicer B Mashina , Samo edini in Klinik. Siddharta je nastopila na vseh večjih koncertnih prizoriščih v Sloveniji, dobila Zlatega petelina za najboljšega izvajalca leta 2000, Bumeranga za bend leta 2002 ter Viktorja za najpopularnejšega glasbenega izvajalca. Zdaj je aktualen album Silikon Delta z remixanimi posnetki obeh plošč. Brez dvoma, nova projekt - nova zgodba o uspehu !
In zdaj še Siddharta v družbi velikanov svetovne glasbene scene. Neverjetno, toda resnično!


Nazaj