Pa se je začel MENT Ljubljana! Sinoči v Kinu Šiška ob 18. uri s pogovorom Poslušajmo poslušalce ter petimi koncertnimi nastopi. V celem večeru se je na različnih prireditvah odprtja festivala družilo skoraj 1400 obiskovalcev.

Iransko-nizozemska glasbenica Sevdaliza je poskrbela za s čustvi napolnjen nastop z izjemno vizualno noto. Enigmatično vzdušje je s svojo živo zasedbo ustvarila ob fuziji elektronike, trip-hopa in popa. Z močno vizualno noto je postregla tudi КУКЛA, domača glasbenica, ki je z včerajšnjim nastopom tudi premierno predstavila prvo ploščo Katarina. Kitarska glasba je odmevala od danske zasedbe Iceage, ki velja za enega najbolj zanimivih kitarskih bendov desetletja. Na odru nabito polne Šiškine Komune so z dozo shoegazea postregli Haiku Garden.

Zaradi neugodnih snežnih razmer na odprtje festivala ni uspelo belgijski glasbenici Blu Samu, zato je koncertni del večera zaključil domačin Drone Emoji, “pod štengami” pa je za plesni zaključek poskrbela didžejka cl_tr. Koncerti se danes nadaljujejo v Kinu Šiška, Slovenski kinoteki, Stari mestni elektrarni in na drugih prizoriščih.

Konferenca MENT se je z zmenki na slepo med glasbenimi profesionalci danes že začela in bo potekala vse do jutrišnjega večera. Kako narediti glasbene konference spet velike je programska vsebina, ki se ji bo danes cel dan posvečala skupina strokovnjakov. Rezultati večurnega možanskega viharjenja bodo predstavljeni ob 17. uri.

Festival in konferenca
30. januar–1. februar 2019
KINO ŠIŠKA / AKC METELKOVA MESTO / ORTO BAR / STARA MESTNA ELEKTRARNA /
LJUBLJANSKI GRAD / HOSTEL CELICA / SLOVENSKA KINOTEKA / KLUB K4 / GALERIJA DOBRAVAGA


Nazaj