Ljubljana, 19. januar 2021 - Hollywood Music in Media Awards je med nominirance za najboljšo glasbo v kategoriji tujih celovečernih filmov uvrstil glasbo za film Vsi proti vsem, ki jo je ustvaril Kristian Sensini. Zmagovalci bodo znani 27. januarja.

Prestižne nagrade, namenjene skladateljem, ki ustvarjajo na področju kinematografije, televizije in video iger, so referenčna točka za nominacije za Zlati Globus, BAFTA in Oskar. Med letošnjimi nominiranci Hollywood Music in Media Awards je svoje mesto poleg glasbenih velikanov, kot so Alexandre Desplat, James Newton Howard, Trent Reznor/Atticus Ross, Howard Shore in Hans Zimmer našel tudi Kristian Sensini, italijanski skladatelj, ki je za glasbo za film Vsi proti vsem, režiserja Andreja Košaka in v produkciji Blade Production, nominiran v kategoriji za najboljši tujejezični celovečerni film.

Sensinijeva glasba je že konec lanskega leta pritegnila pozornost stroke, ko je Film Music Institute uvrstil glasbo za film Vsi proti vsem med 30 najboljših filmskih glasb na svetu v letu 2020. V obrazložitvi so zapisali, da Sensinijeva mešanica jeklene napetosti in žalostno ironične melodije spomni tudi na paranoično obarvane partiture 70-ih kot sta "The Conversation" (F.F. Copola) in "The Parallax View (A.J. Pakula) ter da pričara svet zakulisnih poslov, umazanega seksa in smrtonosnega oportunizma.

V filmu Vsi proti vsem, ki ga je slovenska javnost videla v začetku leta 2020, režiser Andrej Košak nastavlja ogledalo demokraciji, v kateri živimo. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve v majhnem slovenskem mestu Rovte, in je prisiljen sodelovati s kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen. V glavni vlogi nastopa Vlado Novak, dobitnik nagrade Bert za življenjsko delo, družbo pa mu delajo Iva Krajnc Bagola, Silva Čušin, Aleksandra Balmazović, Valter Dragan, Peter Musevski, Rok Vihar, Jernej Kuntner, Jure Ivanušič, Uroš Potočnik, Blagoj Veselinov in drugi.

Producent filma, je Zoran Dževerdanović (BladeProduction), koproducenti filma pa so RTV Slovenija, Mind Production, Motion, Studio Ritem in Daiga. Projekt so sofinancirali Slovenski filmski center, HAVC ter Filmska agencija Severne Makedonije. Tehnične storitve je ponudil Viba film, distributer pa je Fivia. Poleg režiserja in scenarista Andreja Košaka so svoj ustvarjalni prispevek dali še Jason Mann (direktor fotografije), Kristian Sensini (avtor glasbe), Martin Ivanov (motaža), Sanja Vatić (scenografija), Ines Atman in Suzana Tkalčec (kostumografija) Borut Berden (oblikovalec zvoka), Lija Ivančič (maskerka) ter mnogi drugi.

Foto: Željko Stevanić in Blade Production


Nazaj