Znanih je prvih 10 finalistov, ki so se uvrstili v sobotni veliki finale Pesmi Evrovizije 2019. Med njimi sta tudi naša letošnja predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl z avtorsko pesmijo Sebi.

"Preden sva šla na oder, sva bila oba malce živčna, vendar je potem ta strah izginil. Na odru se počutiva res fajn, lepo je. Osredotočila sva se drug na drugega in dala sva vse od sebe. Vesela sva, da se je najina glasba dotaknila številnih gledalk in gledalcev ter strokovnih žirij iz različnih delov Evrope, in da so naju nagradili z nastopom v finalu letošnje Pesmi Evrovizije. Popolnoma neobremenjeno pričakujeva sobotni večer, kjer bova še enkrat ostala zvesta sebi," sta po koncu prvega predizbora Pesmi Evrovizije povedala Zala Kralj in Gašper Šantl.

Poleg Slovenije so se iz prvega predizbora v veliki finale uvrstili še predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina. Včeraj je bil na sporedu drugi predizbor Pesmi Evrovizije 2019, v katerem se bodo predstavili izvajalci iz osemnajstih držav v naslednjem vrstnem redu: Armenija, Islandija, Moldavija, Švica, Latvija, Romunija, Danska, Švedska, Avstrija, Hrvaška, Malta, Litva, Rusija, Albanija, Norveška, Nizozemska, Severna Makedonija in Azerbajdžan. Le deset najboljših po mnenju gledalcev in strokovnih žirij se bo uvrstilo na finalno prireditev.

V veliki finale letošnjega že 64. tekmovanja za Pesem Evovizije, ki bo v soboto, 18. maja, so se neposredno uvrstili predstavniki držav »velikih pet«, to so Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija, ter predstavnik Izraela, ki je država gostiteljica letošnjega izbora. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci in petčlanske strokovne žirije v vseh 41-ih državah udeleženkah. Slovensko žirijo sestavljajo Ula Ložar, Urša Vlašič, Urša Mihevc, Žiga Klančar in Mate Bro. Točke slovenskega glasovanja bo v Tel Aviv sporočila Lea Sirk, naša lanska predstavnica na Pesmi Evrovizije.

Več informacij

Foto: Thomas Hanses


Nazaj