Vroče je. Letos nas je obiskalo pravo poletje. Med tem ko se mnogi pritožujejo nad vročino, sta jo primorska glasbenika izkoristila za igrice med rjuhami. Zalotili smo ju v postelji Mind Hotela Slovenija, ko sta se valjala med rjuhami. Vsak na svoji polovici postelje. Med snemanjem videospota za skladbo Nov list, ki ga lahko slišite na drugem albumu Žige Rustja. Njegov album 'Čas' je izšel sredi junija, k sodelovanju pa je poleg Anike Horvat povabil tudi Draga Misleja Mefa in hrvaško pevko Jessico Atlič McLogan.

Se sprašujete, zakaj sta se valjala po udobni postelji petzvezdičnega hotela LifeClass Portorož? »Začutil sem, da ta pesem, ki sem jo napisal, potrebuje žensko energijo. Le koga drugega bi si lahko želel na drugi strani postelje kot kolegico z Obale,« pojasni Žiga Rustja. V mislih je sicer imel številna druga imena, a je bila Anika tista najbolj zagreta, kar je smisel sodelovanj. Enostavno, stvar moraš začutiti, je prepričan Primorec. Snemali so v čudoviti suiti s pogledom na Piranski zaliv. Pravita, da jima je bilo kar žal, da so tako hitro posneli spot. »Slikali smo se v sobi s pogledom na plažo Meduza, na nama domačo portoroško promenado, da ne govorim o tem, kako ta kombinacija z udobno posteljo ob sončnem zahodu daje občutek razvajanja. Četudi le kak kilometer od doma,« je pojasnil Rustja, ki si nikoli ni mislil, da bo kdaj delil posteljo z Aniko Horvat.

Žiga Rustja je s spremljevalno skupino februarja nastopil kot predskupina legendarni skupini Plavi orkestar, 25. avgusta pa vas bo s svojim akustičnim koncertom razveselil v kavarni Café Central, LifeClass Portorož.


Nazaj