Strokovna komisija je med 113 prijavljenimi izbrala dvanajst skladb, ki bodo nastopile na festivalu Popevka 2021. Strokovno komisijo so sestavljali zmagovalka Popevke 2019 Eva Hren, glasbenik in producent Martin Štibernik, glasbeni producent Rok Lopatič, predstavnik Glasbene produkcije RTV Slovenija, glasbena urednica Alja Kramar, predstavnica 1. programa Radia Slovenija, vodja službe ZKP RTV Slovenija Mojca Menart in urednik oddaj Aleksander Radić, predstavnik Razvedrilnega programa TV Slovenija, ki je nosilec projekta Popevka.

O Popevki 2021
Festival Popevka 2021, na katerem se bo predstavilo dvanajst tekmovalnih skladb, bo septembra naslednje leto. Neposreden prenos bo mogoče spremljati na programih RTV Slovenija in spletnem portalu rtvslo.si. Podelili bodo šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2021.

Lani navdušili Eva Hren in Ana Soklič
Na Popevki 2019 je sodelovalo 11 skladb. Gledalci so s telefonskim glasovanje za popevko leta 2019 izbrali Šesti čut v izvedbi Eve Hren (glasba, besedilo in aranžma: Žiga Pirnat), strokovna žirija pa je za najboljšo skladbo v celoti razglasila Temni svet v izvedbi Ane Soklič (glasba in besedilo: Matevž Šalehar – Hamo, aranžma: Žiga Pirnat).

Več informacij

Foto: RTV Slovenija


Nazaj