Poletno gledališče Studenec pri Domžalah bo v petek, 31. maja, gostilo 23. festival Slovenska polka in valček, na katerem se bo predstavilo šest polk in šest valčkov. Neposredni prenos festivala bo od 20. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija.

Na festivalu bodo nastopili v naslednjem vrstnem redu: S.O.S. kvintet (Lepo mi je s tabo), Ansambel Opoj (Naša glasba), CIK - CAK kvintet (Daj, no, daj), Ansambel Petan (Stari hrast), Ansambel Zeme (Sreča najine ljubezni), Raubarji (Bel pajčolan), Vera & Originali (Srčen – trčen), Topliška pomlad (Taksi), Ansambel Petka (Vse bi storil, sinko moj), Ansambel Vikend (Osvajam te), Vražji muzikanti (Misel nate ne zaspi) ter Ansambel Roka Žlindre in Amabile (Veliko je želja).

Festival Slovenska polka in valček, ki ga RTV Slovenija organizira že 23 let, je eden najeminentnejših in med glasbeniki najbolj priljubljenih festivalov narodno-zabavne glasbe. Letos so se na RTV Slovenija odločili, da predizbor v okviru oddaje Slovenski pozdrav, v sistem odločanja in izbire pa so vključili tri nacionalne radijske programe in osem lokalnih / regionalnih postaj.

Spremljevalni festivalski program bo posvečen bogatemu glasbenemu opusu mag. Ivana Sivca, ki je v teh dneh praznoval častitljiv jubilej – 70. rojstni dan. Poklonili se mu bodo vsi sodelujoči ansambli. Na festivalu bodo podelili dve nagradi: nagrado za najboljšo polko 2019 in nagrado za najboljši valček 2019.

Gostitelja festivala bosta priljubljena voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab, urednik Andrej Hofer, režiser pa Marjan Kučej.

Več informacij

Foto: Adrijan Pregelj


Nazaj