Drill je umetniški nadimek Andreja Bučarja,  enaintrideset letnega raperja iz Izole, tekstopiseca, producenta, ustanovitelja glasbene založbe "Komora" in režiserja svojih videospotov, ki se z glasbo ukvarja že od svojega desetega leta.
Izolan je do danes izdal že pet studijskih solo albumov, ter dva v sodelovanju z drugimi izvajalci.  Njegov zadnji, peti album z naslovom "Rojeni da blestimo", je izšel maja letos. Od takrat dalje nastopa na istoimenski turneji po Sloveniji za katero tudi snema prvi slovenski dokumentarec o Rap turneji.

Nova skladba z naslovom "Bedni narod" je nastala v sodelovanju s pionirjem Hip hopa na področju bivše Jugoslavije, Juicom, za katerega Drill pravi: "Juice je meni ter vrsto drugim Rap izvajalcem na Balkanu že od naših ranih začetkov velik navdih". Prav tako je pri skladbi dodal svoj pečat tudi raperju osebno najboljši kitarist pri nas, Tadej Košir "Stalker", ki je pesem oplemenitil s solažo na električni kitari in pesmi dodal zelo nenavaden in izviren aranžma za tovrsten glasbeni žanr. Besedilo govori o človeški nevoščljivosti do tujih uspehov in ranljivo a obenem ostro kritizira tovrstno početje. Refren pesmi nagovarja zavistni narod ter sprašuje po vzroku njihove nevoščljivosti in njihove želje, da bi drugim spodletelo pri uresničevanju svojih sanj.

"Gre za zavedanje, da se določeni ljudje v naši bližini pretvarjajo, da nam stojijo ob strani hkrati pa komaj čakajo, da nam zarijejo nož v hrbet v želji, da nam spodleti." dodaja mladi glasbenik. V videospotu, ki je že Drillov deveti, se vsi trije sodelujoči izvajalci pojavljajo na neobičajnih lokacijah. "Želeli smo prikazati čistost in umirjenost skladbe v dvorišču belega piranskega samostana, staro beneško arihtekturo v Trstu,  Besenghijevo palačo v Izoli, prostrani travnik pod Slavnikom ter vožnjo v praznem kupeju starega vlaka v katerem je prikazano kako pišem besedilo." opiše svoj pogled na vizualno upodobitev pesmi. 

Videospot je snemal, režiral, montiral ter obarval nadobudni filmar iz Izole, Drillov brat, Alan Bučar Vukšić.

Foto: Alan Bučar Vuksić