Jon Vitezič, ki smo ga spoznali skozi slovenske single Utrip, Pot na Mars in Vesolje za dva, predstavlja svoj prvi album v angleškem jeziku. 20-letni slovenski glasbenik Jon Vitezič predstavlja svoj dolgometražni prvenec z naslovom »Mars«, ki je izšel pri založbi Nika. Na digitalnem albumu je 12 angleških skladb, ki jih je Jon napisal pri svojih 16-tih letih. Nekatere med njimi smo že slišali kot angleške single Bleed, Mars in Jesus Style s katero se je lani predstavil v finalu oddaje Ema Freš. Poleg angleških skladb najdemo na albumu tudi vse tri skladbe, ki so izšle v slovenskem jeziku: Utrip, Pot Na Mars in letošnjo uspešnico Vesolje za dva.  

Skladbe na albumu, ki plujejo med sodobnim harmoničnim popom in kantavtorstvom, sta posnela skupaj s Petrom Deklevo, ki je produciralJonov avtorski opus in ustvaril svež glasbeni slog. Za končno glasbeno podobo albuma, ki je nastajal skoraj tri leta, je poskrbel Gregor Zemljič. Kot zanimivost lahko omenimo gostujoča glasbenika na albumu, Martina Janežiča – Buca, ki je posnel bobne pri skladbah Bleed in Utrip, ter Tio Vitezič ki je zapela v duetu z Jonom v skladbi Friend's Couch. To božično skladbo bomo lahko poslušali v prazničnem času, ki je pred nami. Posebnost albuma Mars so tudi vizualne podobe oz “visualizerji", ki spremljajo vsako od skladb. Video podobe je Jon posnel v Italiji in Sloveniji skupaj z režiserjem Astronavtom, ki je ustvaril tudi Jonove videospote. Oglejte si prve tri Bring Me The Light, Overdose in Waves, ki so napovedale izid projekta.

Jon Vitezič o albumu: “Mars bo vedno pomemben del mojega življenja, saj ga zaznamuje kar nekaj prelomnic. Poimenovan je po našem psičku Marsu, ki je prišel v moje življenje, ko sem ob koncu osnovne šole začel s pisanjem pesmi. Album Mars je posebna in intimna kreacija, saj predstavlja začetek moje glasbene kariere in uteleša mojo pot učenja pisanja pesmi, petja in snemanja glasbe. Govori o zelo osebnih in ranljivih temah, kot so prva ljubezen, prvi »heartbreak« in tudi o duševnih bolečinah, s katerimi sem se soočal kot najstnik. V času nastajanja albuma sva se z očetom (Alan Vitezič, pevec skupine Društvo mrtvih pesnikov) zelo povezala preko glasbe in zgradila čudovit, kreativni odnos. Na prvenec sem neizmerno ponosen, saj so se z njim izpolnile moje otroške sanje o glasbeni karieri. Te so z albumom Mars postale resničnost. Ta seveda ne bi zvenel tako dovršeno, če ne bi pri snemanju sodeloval z izjemnim glasbenikom Petrom Deklevo, ki je nadgradil vsa moja pričakovanja. Hvaležen sem vsem, ki so mi pomagali v procesu ustvarjanja albuma, predvsem izjemni podpori družine in prijateljev.”

Foto: Astronavt